Google Kalender taler endelig med Outlook

Nu kan man se, hvem der har organiseret mødet i Google Kalender, selvom mødet er oprettet via Outlook.

Google Kalender taler endelig med Outlook

Indtil for ganske nylig havnede man i en farlig ballade, hvis man selv brugte Microsoft Outlook, mens alle andre inviterede til et møde kom fra forskellige domæner, og samtalen skulle foregå på Google Meet.

Når invitationerne havnede i indbakken hos Google Kalender-brugerne, kunne man ikke se, hvem der inviterede til mødet, hvilket naturligvis skabte forvirring og misforståelser. Det problem bliver løst med den nyeste opdatering af Google Kalender.

Se også: Billig telefoni til erhverv

Outlook integreres bedre i Google Kalender

Som Google annoncerede på sin Workspace Updates forleden, så viser Google Kalender nu navnet på den Microsoft Outlook-bruger, der har inviteret en Google Kalender-bruger til et møde, og det står også tydeligt, at det er den person, der organiserer mødet.

Tidligere kunne man ikke se det navn på invitationerne, der hvor mødedeltagerne vises i Kalender-appen.

Google er tydelige med, at det kommer til at tage et stykke tid, inden alle Google Kalender-brugere har fået opdateringen, men at funktionen bliver tilgængelig for alle varianter af Google Workspace-aftaler samt personlige Gmail-konti.

Fra 24. august begyndte brugerne gradvis at få besked om ændringerne, og det sker over en periode på 15 dage. Derefter skal opdateringen være rullet ud overalt.

Se også: Hvilke telefoner er gode til virksomheder?

Mange nye funktioner i Google Kalender

Dette er blot en af mange nye funktioner, som Google har tilføjet i Kalender-appen de seneste måneder. Man kan for eksempel også specificere arbejdssteder under bestemte tidsperiode i løbet af dagen.

Det kan være en hjælp, hvis man arbejder på forskellige steder og har et varieret skema. Google integrerer også ekstern planlægning af aftaler i Gmail, så man som bruger kan lægge tilgængelige kalendertider direkte ind i mails.

Google Kalender har også for nylig fået en forbedring af Focus Time, hvor man kan mute Google Chat-notifikationer, når man vil have det lidt mere stille og fredeligt. Man kan slå notifikationerne fra, når man foretager sine indstillinger af Focus Time og på dne måde øge sin produktivitet.

Endelig introducerer Google også Material You i Kalender-widgets på Android, hvilket både gør dem mere visuelt tiltalende og forbedrer brugeroplevelsen ved at matche dem med baggrunden.