Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

Google har udgivet Android P Beta - den anden udgave af den kommende Android-software. Se her de største nyheder.

Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

Årets Google I/O-udviklerkonference byder på en ny udgave af Android P, som er den kommende Android-version, der i disse måneder er under fuld udarbejdelse.

Læs også: Android 9.0 P er ude: de første nyheder

Der er tale om det såkaldte Developer Preview 2, som har fået sit eget særlige navn: Android P Beta. Den første udgivelse, som så dagens lys i starten af marts, var en såkaldt alfaudgave.

Ved dagens udgave af Android P er der bygget videre på forrige udgave, og det betyder en masse fejlrettelser og forbedringer, men også flere større nyheder.

Her er nyhederne i Android P Beta

Adaptive  Battery:
Android P Beta byder på en ny funktion i indstillinger, som begrænser, hvor meget batteri sjældent benyttede apps kan bruge. Dermed bør batteritiden forbedres. Ifølge Google lærer funktionen over tid, hvilke apps du bruger ofte og hvilket du bruger knap så ofte. Google har forsøgt noget lignende med Doze tidligere, men nu får funktionen sit eget layout inde i indstillinger. Herinde kan man slå den til og fra.

Hurtig adgang til Forstyr ikke:
I Android P Beta bliver det nemmere at aktivere lydløs-tilstanden Forstyr ikke, som slår vibrator og lyd fra og kun lader alarmer slippe igennem. Den nye funktion lader dig aktivere Forstyr ikke ved at holde både tænd/sluk-knappen og skru op-knappen nede samtidig.

iPhone X-lignende navigation med bevægelser:
En anden interessant nyhed, som den nye udgave af Android P inkluderer, er navigation lidt i stil med iPhone X – altså med gestures eller bevægelser i stedet for normale tryk. Det foregår stadig nederst på skærmen, hvor der er en navigationslinje, men hvis man slår navigation via bevægelser til, ændres knapperne en smule. Hjem-knappen ændres f.eks. til en lille pille-formet knap, som du skal swipe op på for at gå til hjemmeskærmen. Der er fortsat en tilbageknap i venstre side, men den vises kun, når man rent faktisk kan gå tilbage til noget andet.

Ny oversigt over åbne apps:
Android P Beta byder også på en ny oversigt over de apps, der ligger og kører i baggrunden. I de mange seneste versioner har der været en bunke “kort”, der ligger oven på hinanden, og som man kan vælge ved at rulle op og ned. I Android P Beta fungerer det meget ligesom i iOS, hvor de forskellige skærmbilleder fra alle apps er placeret ved siden af hinanden. Man kan navigere i disse ved at swipe home-knappen til højre.

Oversigt over hvor meget tid du har brugt i apps:
I den nye udgave af den næste Android-version er der en helt ny oversigt over den tid, du forbruger i apps. Der er ganske enkelt et stort cirkeldiagram, der meget overskueligt illustrerer, hvilke apps du bruger mest tid på. Du kan også se , hvor mange gange du har låst skærmen op.

I Android P vil Google opfordre brugerne tid til ikke at bruge for meget unødvendig tid på mobilen ved at gøre det muligt at sætte en timer på apps, så du kun kan bruge dem i eksempelvis 30 minutter.

Opdateres …