Google lancerer AR-navigation til Google Maps

Såkaldt Augmented Reality er voldsomt populært, og bliver brugt i en del mobilspil. Nu vil Google også til at bruge det i deres navigation.

Google lancerer AR-navigation til Google Maps

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Som sagt, så er augmented reality voldsomt populært. De fleste ejere af en mobiltelefon har stiftet bekendtskab med teknologien, der fik sit helt store gennembrud med Pokemon GO. Siden har andre populære franchises, som Jurassic World og The Walking Dead, også gjort brug af teknologien.

Læs også: Google lancerer tolk til Google Assistent

Kort fortalt er augmented reality, i daglig tale bare kendt som AR, en teknologi der kombinerer data fra den virkelige verden, med data fra en virtuel verden, hvilket kan skabe en virtuel verden der ligner den virkelige. Men måske render der her en Pokemon rundt i Netto, eller man måske støder man på en zombie mens man venter på bussen.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I tilfældet med Google Maps betyder AR-implementeringen, at man vil kunne få vist vej på fortovet, så at sige. Lidt som man måske kender det fra videospil, primært bilspil, hvor en linje af pile på vejen, viser hvilken rute man skal tage for at nå sin destination. I første omgang bliver funktionen testet af en udvalgt gruppe “community riviewers”, da Google mener, at funktionen har brug for at blive testet yderligere før en officiel lancering.

The Wall Street Journal har fået lov til at afprøve funktionen, hvilket I kan se i videoen herover.

Seneste nyt om It, tele & tech