Google lancerer en lite-version af Fotos

Den nye applikation fylder mindre end en tiende del af Google Fotos, men tilbyder stadig alle standardfunktionerne.

Google lancerer en lite-version af Fotos

Googles foto-app, som ganske simpelt bare bærer navnet, Google Fotos, har nu fået en lillesøster. Den nye applikation hedder Galleri Go, og er den tredje i rækken af lite-versioner fra Google. Udover Galleri Go har Google tidligere lanceret Google Go og Maps Go.

Læs også: Nu arbejder Google Drev og Google Fotos ikke længere sammen

Formålet er, at gøre synkronisering af billeder og styring af data simplere, og nedsætte dataforbruget. Galleri Go fylder også kun 10 MB, hvilket er langt mindre end de 130 MB lagerplads, der optages af Google Fotos.

Den nye, lettere app indeholder alle de standardfunktioner man også finder i den traditionelle foto-applikation. Det inkluderer blandt andet automatisk organisering og nem redigering på tværs af enheder.

Læs også: Google fjerner assistentens svar, når man slukker lyset

Selve brugerfladen er simpel og indeholder kategoriserede faner til screenshots, dokumenter og videoer. Derudover kan billeder og videoer også sorteres ud fra indhold. Ligesom i Google Fotos bliver billeder og videoer automatisk synkroniseret med app’en, og vist i kronologisk rækkefølge. Sidst men ikke mindst fungerer Galleri Go offline, så man sparer på dataforbruget.

Applikationen er klar til at blive hentet via Google Play, og fungerer på alle enheder, der kører Android Oreo 8.1 eller derover.