Google Maps hjælper nu pendleren bedre på vej

Google opdaterer Google Maps med en række funktioner, som gør det lettere at være pendler.

Google Maps hjælper nu pendleren bedre på vej

Det kan til tider være svært at være pendler. Bus og tog der er forsinket eller endda aflyst, er noget der sker ganske ofte. Ifølge Google, så bruger folk i Nordamerika op til en hel dag, om måneden, på at pendle. På en helt år bliver det til næsten to uger de bruger på at pendle. Billedet er nok ikke meget anderledes herhjemme i Danmark.

Google Maps bliver nu bedre til at hjælpe pendleren på vej, med en række nye funktioner. 

Læs også: Google Maps hjælper snart med at finde parkeringspladser

Vær forberedt inden du tager afsted

Med Google Maps får man mulighed for at følge bil -og offentlig trafik information, som er tilpasset til den enkelte rute. Du kan se om turen bliver som den plejer eller om der er ekstra rejsetid, fx pga. uheld eller mange rejsende. 

På Android får man også notifikationer om forsinkelser og afbrydelser, så du kan nå at lægge din rute om, inden køer opstår.

google maps pendler
Google Maps hjælper dig med at nå frem i tide. Foto: Google

Når du både kører, cykler og tager bussen

Bruger du flere forskellige transportmidler, så hjælper Google Maps dig nu også bedre på vej. Du kan planlægge din rute med de forskellige transportmidler, som du benytter dig af. Du får besked om trafik på ruten, hvornår næste tog afgår samt hvor lang tid det tager af cykle fra stationen til kontoret.

google maps pendler
Bruger man flere typer transportmidler kan Google Maps også assistere. Foto: Google

Hvornår kommer den bus mon?

Vi kender allesammen det: Man står og venter på bussen og der står den kommer om 2 minutter. Der går 3 minutter og den dukker op, hvorefter der står 10 minutter på oversigten igen. Det er frustrerende. Google Maps kommer nu med en løsning, hvor man kan se præcis hvor bussen befinder sig her og nu. Google har rullet dette ud i 80 regioner i hele verden. Om Danmark er med i første omgang, tvivler vi dog på. Forhåbentlig er det lige på trapperne, nu hvor Google Assistent også er rullet ud.

google maps pendler
Pendlere mange steder i verden kan følge deres bus på ruten. Foto: Google

Opdateringerne ruller Google ud til iOS og Android i denne uge. 

Læs også: Apple CarPlay understøtter nu Google Maps