Google Maps udfordres af Meta, Microsoft, Amazon og TomTom

Overture Maps Foundation er et kortinitiativ med Meta, Microsoft, TomTom og Amazon Web Services og kan blive udfordrer til Google Maps.

Google Maps udfordres af Meta, Microsoft, Amazon og TomTom

Google Maps er et kraftfuldt værktøj til at navigere i vores verden, men det har ikke en masse stærk konkurrence. Det kan dog snart ændre sig, da et nyt kortlægningsinitiativ, der støttes af Meta, Microsoft og andre store navne, går i gang i “Overture Maps Foundation”.

Overture Maps Foundation er et initiativ, der er hostet af Linux Foundation og drives af Meta (Facebook), Microsoft, TomTom og Amazon Web Services (AWS).

Se også: Telefoner med abonnement

Korttjeneste der kan bruges på tværs af apps og virksomheder

Ideen bag initiativet er at drive nye kortprodukter ved hjælp af åbent tilgængelige datasæt, der kan bruges på tværs af flere apps og virksomheder. Stiftelsen ønsker at skabe “pålidelige, brugervenlige og åbne kortdata”.

I en pressemeddelelse udtaler Jim Zemlin, administrerende direktør for Linux Foundation, bl.a:

“Kortlægning af det fysiske miljø og alle samfund i verden, selv om de vokser og ændrer sig, er en enormt kompleks udfordring, som ingen organisation kan klare alene. Industrien er nødt til at gå sammen om at gøre dette til gavn for alle. Vi er glade for at fremme dette åbne samarbejde mellem førende teknologivirksomheder om at udvikle åbne kortdata af høj kvalitet, som vil muliggøre utallige innovationer til gavn for mennesker, virksomheder og samfund”.

Meddelelsen fortsætter med at nævne mulige anvendelser af disse data, herunder IoT-enheder, fitness-trackere, logistik-apps, metaverse-teknologi og endda autonome biler.

Se også: De bedste telefoner til dem, der kører meget

Kan blive reel udfordring af Google Maps

Hvis alt fungerer, kan dette udgøre en udfordring for Googles greb om kortlægningsmarkedet. Virksomhedens kortlægningsprodukt er blevet dominerende over hele verden, og reelle konkurrenter kæmper for at nå samme succesniveau. Google er ikke en del af fonden.

Indsatsen vil ikke nødvendigvis resultere i en direkte konkurrent til Google Maps som en forbrugervendt app, men den kan drive apps, der forsøger at konkurrere med Google Maps.