Google Messages kan give satellit-chat i mere end 150 lande

Google ser ud til at få hjælp fra Garmin til at gøre det muligt at sende beskeder via satellitforbindelse - det kan blive aktiveret i over 150 lande.

Google Messages kan give satellit-chat i mere end 150 lande

Garmin kan komme til at bidrage med satellitbaseret alarmberedskab til brugerne af Google Messages.

Der er dukket flere beviser op for, at satellitbaserede chatfunktioner er på vej til Google Messages.

Ifølge kode fundet i den seneste version af appen, ser det ud til, at Google indgår et samarbejde med Garmin om at få SOS-alarm via satellit til Android-telefonerne.

Se også: Priser på Android-telefoner

Garmin hjælper Google med satellit-beskeder

I sidste uge fandt X-brugeren Neïl Rahmouni nogle pladsholdere i brugerfladen, der tyder på kommende support af satellitbeskeder i Google Messages. Det var også Rahmouni, der fandt tegn på, at Garmin er involveret i det hele.

Fitnessgiganten har allerede flere produkter i kategorien satellitkommunikation, så det giver mening, at Google går sammen med dem og udnytter deres etablerede infrastruktur som blandt andet alarmcentraler, hvor redningsaktioner kan koordineres fra.

Se også: Telefoner med bedst mobildækning

Tjeneste tilgængelig i over 150 lande

Ifølge Googles webside er Garmins SOS-tjenester via satellit tilgængelige i over 150 lande på syv kontinenter. Det kan give Google Messages en klar fordel i forhold til Apples konkurrerende kommunikationstjeneste via satellit, der på nuværende tidspunkt kun er tilgængelig i en håndfuld lande.

Google har allerede bekræftet, at kommunikation via satellit bliver en mulighed i Android 14, men vi ved endnu ikke hvor og hvornår, det bliver tilgængeligt, eller hvilke telefoner der får support af det.

Se også: Guide til bedste kameratelefon