Google på vej med ny Chromebook Pixel og Google Home

Google lancerer ikke kun to nye Pixel-mobiler senere på efteråret, men også en helt ny Chromebook Pixel og en mindre Google Home-højttaler.

Google på vej med ny Chromebook Pixel og Google Home

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvis du har en forkærlighed for Google-styrede dimser, er der godt nyt. Der er nemlig endnu mere end ’blot’ to nye Pixel-smartphones fra Google at se frem til om formentlig to måneders tid.

Hjemmesiden Android Police kan nemlig afsløre, at Google også arbejder på to nye produkter, som får debut samtidig med Pixel 2 og Pixel 2 XL. Helt konkret vil Google også løfte sløret for en ny Chromebook Pixel-computer og en ny og mindre udgave af it-gigantens Google Home-højttaler med Google Assistant indbygget.

Chromebook Pixel

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Ny Chromebook Pixel

De kilder, som Android Police har været i tale med, fortæller, at den nye Chromebook Pixel højst sandsynligt er det, som i september måned sidste år blev afsløret under navnet ’Project Bison’ – det som skulle være en kraftigt modificeret udgave af Android optimeret til computere, måske bedre kendt under kodenavnet ’Andromeda’.

Dette projekt er dog ifølge skribenten David Ruddock blevet droppet i mellemtiden, og derfor går spekulationer på, at den nye bærbare computer er blevet udviklet til det, som går under ’Project Eve’. Der er endnu mange usikkerheder omkring dette projekt, men et scenarie, som vurderes som det mest sandsynlige, er at produktet består af hardwaren fra ’Project Bison’, men med Googles normale Chrome OS-software, så det nu har udviklet sig til ’Project Eve’.

Læs også: Samsung lancerer to Chromebooks optimeret til Android-apps

Hardwaremæssigt vil den nye Chromebook Pixel være en konkurrent til Apples MacBook og Microsofts Surface Pro og bestå af en 12,3″ skærm, 32 eller 128 GB lagerplads, 8 eller 16 GB RAM og muligheden for at tilkøbe en stylus. For et år siden havde Google planer om, at enheden skulle have en tykkelse på op til 10 mm, da den skal fungere som en tablet ved at rotere skærmen 360 grader.

For et år siden forlød det også, at den vil få en pris på 799 dollars. Alle ovenstående oplysninger gælder som sagt for ’Project Bison’, og det kan endnu ikke bekræftes, om den nye Chromebook Pixel får disse specifikationer eller ej.

Alexa Google Home
En mindre udgave af Google Home (til højre) ventes at være på vej.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Mindre Google Home-højttaler på vej

Det andet produkt, som Google ventes at lancere ved siden af Pixel-telefonerne, er en ny og mindre udgave af højttaleren Google Home, som har Google Assistant indbygget. De nærmere detaljer om højttaleren kendes endnu ikke, men det er ikke utænkeligt, at den skal konkurrere med Amazons Echo Dot, som koster cirka det halve af den normale Amazon Echo-højttaler.

Læs også: Google Home: Hjemmets personlige assistent

De to produkter ventes altså at blive afsløret samtidig med Pixel 2-telefonerne, men hvornår det præcist sker, vides heller ikke. Sidste års Pixel-smartphones blev afsløret i starten af oktober, så det er nok også mest sandsynligt, at årets produkter afsløres omkring oktober igen i år. Om de så kommer til Danmark, er noget tvivlsomt. Hverken de tidligere Chromebook Pixels, Google Home eller Pixel-telefonerne blev officielt lanceret i Danmark, men kunne importeres fra eksempelvis Storbritannien eller Tyskland.

Seneste nyt om It, tele & tech