Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nu officielle

Google har netop løftet sløret for to de nye flagskibe Pixel 2 og Pixel 2 XL, som skal vise det nye Android 8.0 Oreo frem fra sin bedste side.

Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nu officielle

Så er ventetiden langt om længe ovre. Google har nemlig løftet sløret for 2. generations Pixel-topmodeller, som er modsvaret til Apples seneste iPhones.

De to nye telefoner fra Google ser ved første øjekast ret bekendte ud, hvis du husker sidste års Pixel-mobiler, som HTC producerede. Det skyldes, at HTC igen i år er med inde over, men kun ved den lille af de to telefoner. De lille Pixel 2 består af en 5″ stor AMOLED-skærm med en Full HD-opløsning fordelt over et almindeligt 16:9-format.

Den anden, Pixel 2 XL, står LG bag, og der ses da også en tydelig forskel dels i skærmstørrelse, men også det visuelle udtryk på fronten.

Læs også: Google Pixel 2 og Pixel 2 XL: Billeder og priser afsløret

I Google Pixel 2 XL er der nemlig blevet plads til en 6″ stor pOLED-skærm med et aflangt 18:9-format i stil med i LG V30. Opløsningen er i den højere ende med 1.440 x 2.880 pixels (QHD+), hvilket giver en pixeltæthed på 538 pixels per tomme. Lige som LG’s egne telefoner med den såkaldte Full Vision-skærm har Google Pixel 2 XL også fået afrundede hjørner, hvilket giver et stilrent ydre.

Det eneste, der bryder den minimalistiske front en smule, er stereohøjttalerne, som både Pixel 2 og Pixel 2 XL har fået tilføjet – noget som Google også havde i den to år gamle Nexus 6P. Dermed er der markant bedre lyd at finde i dette års Pixel-smartphones.

Et kig bag på de to Pixel-mobiler viser et design, som er noget mere ensartet, på trods af at to forskellige mobilproducenter står bag telefonerne. Sidste års Pixel og Pixel XL udmærkede sig med deres lidt specielle glaselement, der dækkede den øverste tredjedel af bagsiderne. Det samme glaselement er at finde på dette års Pixel-mobiler, men det dækker dog nu lidt mindre af højden.

Bagpå er der også et enkelt bagkamera, LED-blitz og en fingeraftrykslæser at finde – altså meget ligesom sidste års Pixel-telefoner. Resten af bagsiden består af et solidt stykke aluminium, der er smeltet sammen med rammen og danner en unibodykonstruktion.

Pixel 2 Pixel 2 XL
Google Pixel 2 og Pixel 2 XL. Foto: Google

Samme hardware uanset størrelse

Det ses ofte, at de større udgaver af telefoner får bedre hardware end de små, men sådan har Google ikke gjort med Pixel 2 og Pixel 2 XL. De består nemlig grundlæggende af samme hardware, så du får samme oplevelse uanset om du er til den lille Pixel 2 på 5″ eller den større Pixel 2 XL på 6″.

Du får med andre ord den kraftige ottekernede Snapdragon 835-processor, som akkompagneres af 4 GB LP-DDR4x RAM. Dertil er mængden af lagerplads opgraderet siden sidste års Pixel, så den mindste udgave af både Pixel 2 og Pixel 2 XL har 64 GB lagerplads.

Læs også: Sammenligning: Google Pixel 2 vs. Pixel 2 XL

Dertil kan du vælge 128 GB lagerplads. Det er dog også hvad du må nøjes med, for i sædvanlig Google-stil er der ingen mulighed for at opgradere mængden af lagerplads med et microSD-kort.

Google Pixel 2
Google Pixel 2 og Pixel 2 XL kan nu tåle vand. Foto: Google

Nu med e-SIM og IP67-certificering – men ingen jackport

En nyhed i telefonerne er, at er de nu er IP67-certificerede, hvilket betyder, at de nu er vandafvisende. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om, at de får lidt vand – det kan de uden problemer nu klare.

En anden finurlig detalje i telefonerne er, at de har indbygget eSIM, som er fremtidens SIM-kort uden at du behøver at skulle indsætte et fysisk SIM-kort i din mobil. Først omkring næste år og 2019 ventes teknologien at blive udbredt, da der endnu ikke er mange teleselskaber, som udsteder eSIM-‘kort’. I hvert fald gør det telefonerne fremtidssikrede. Indtil da kan du bruge et normalt nano-SIM.

Et stort skridt tilbage i begge Google-mobiler er, at jack-porten på 3,5 mm er fjernet. Google var ellers ikke blege for at drille Apple ved sidste års Pixel-lancering, da Apple valgte at lancere iPhone 7 og 7 Plus uden jackporten. Nu følger Google så trop. Du må derfor tage en medfølgende adapter i brug, hvis du skal tilslutte udstyr med 3,5 mm jack.

Google Pixel
Google Pixel 2 og Pixel 2 XL scorer hele 98 points hos DxOMark. Foto: Google

Det suverænt bedste mobilkamera ifølge DxOMark

På kamerafronten er Pixel 2 og Pixel 2 XL også udstyret med de samme sensorer. Google har, modsat andre producenter, ikke valgt at implementere et dualkamera på bagsiden. I stedet er der et enkelt bagkamera ligesom i forgængerne, og alligevel har Google gentænkt mobilkameraet, mener it-giganten.

Det understreges i hvert fald af en dybdeborende test, som kameraspecialisterne DxOMark har foretaget forud for offentliggørelsen af telefonerne. Pixel 2 og Pixel 2 XL har nemlig scoret et imponerende resultat på hele 98 point.

Læs også: DXOMark: Samsung Galaxy Note8 er den bedste fotomobil

Til sammenligning fik sidste års Pixel og Pixel XL ’kun’ 89 point, hvilket var det bedste på daværende tidspunkt. Nu topper Google igen listen med Pixel 2 og Pixel 2 XL og lægger tilmed en del afstand til Apple og Samsung, som hidtil toppede med henholdsvis iPhone 8 Plus og Galaxy Note 8, der begge fik 94 point.

Selve kamerahardwaren består af en 12,2 megapixel sensor af ukendt model, som har en blænde på f/1.8 og 1,4 μm store pixels. Foran sidder en 8 megapixel sensor med en blænde på f/2.4 til at tage selfies – også med 1,4 μm store pixels. Google fortæller, at man har forbedret HDR-algoritmen, som i forvejen er ganske glimrende i forgængerne. Dermed vil der være et større dynamikområde på billederne med højere kontrast og flere detaljer selv i dårlige lysforhold.

Pixel 2 og Pixel 2 XL kommer også med både optisk billedstabilisering (OIS) og digital billedstabiliering (EIS). I samspil holder de to teknologier billeder og videoer fuldstændig stabile, mens OIS gør det muligt at forlænge lukkertiden og dermed lukke mere lys ind. Resultatet er bedre billeder især i mørke omgivelser.

Læs også: Google Pixel 2 og Pixel 2 XL: Pris og tilgængelighed

Ejere af Pixel 2 og Pixel 2 XL har, ligesom forgængerne, også ubegrænset adgang til at uploade og sikkerhedskopiere billeder og videoer i Google Fotos i fuld opløsning.

Til sidst har Google udarbejdet en portrættilstand ligesom de fleste andre telefoner med dualkamera har. Pixel-telefonerne har dog ikke et ekstra kamera til at beregne dybden i billedet. I stedet har Google angiveligt opnået samme resultat med en masse softwaremagi.

Google Lens indbygget i Pixel 2 og Pixel 2 XL

Under hele Googles event har der været fokus på Google Assistant, som er Googles intelligente assistent, der gør hverdagen nemmere og smartere – hvis man altså bor i eksempelvis USA. I Danmark er assistenten ikke til megen nytte, medmindre man skifter sprog på telefonen til engelsk og i øvrigt ønsker at tale engelsk til sin telefon.

Ikke desto mindre fylder Google Assistant mere og mere i Pixel 2-telefonerne. Det ses blandt andet i den nye funktion kaldet Google Lens, som brugere af Pixel-telefonerne får lov til at betateste som de første.

Google Lens er en smart funktion, der bruger Googles færdigheder inden for kunstig intelligens til at scanne og genkende objekter via kameraet. Du kan derfor lynhurtigt få Google Assistant i Pixel 2 og Pixel 2 XL til at fortælle navnet på en ukendt bygning eller notere e-mailadresser for dig. Se Google Lens i brug i videoen ovenover.