Google Pixel 2 XL døjer med flere skærmproblemer

Google-flagskibet Pixel 2 XL har ikke fået en problemfri modtagelse. Både anmeldere og ejere klager over flere seriøse problemer med P-OLED-skærmen.

Google Pixel 2 XL døjer med flere skærmproblemer

Da Google lancerede Pixel 2 og Pixel 2 XL for små tre uger siden, tegnede alt godt. Efterhånden som de første anmeldere og for nyligt de første ejere fik fat i telefonerne, er flere alvorlige problemer med kvaliteten af OLED-skærmen i den store Pixel 2 XL begyndt at vise sig.

Læs også: Google Pixel 2 dumper torturtest

Nogle af de første klager over den 6 tommer store P-OLED-skærm kom fra The Verge, hvor det kan ses, at hvide elementer ofte bliver misfarvede, og at farverne generelt er udvaskede ved lav lysstyrke.

Også hjemmesiden Ars Technica bemærkede hurtigt, at skærmpanelet langt fra præsterer lige så godt som sidste års Pixel-telefoner. Nedenstående billede viser Pixel 2 ved siden af Pixel 2 XL, og her er det ellers helt jævne baggrundsbillede utroligt grynet og nærmest beskidt.

Google Pixel 2 XL
Venstre billede viser Pixel 2 over for Pixel 2 XL. Højre billede viser Pixel 2 XL, som ikke er i stand til at vise de hvide ikoner korrekt.

Betragtningsvinklerne har også været et samtaleemne. Her har et utal af anmeldere bemærket, hvordan skærmen har en blå tone, som især viser sig ved skæve betragtningsvinkler. Se blandt andet i  dette album, hvor der er en enorm forskel på Pixel 2 med en Samsung AMOLED-skærm og Pixel 2 XL med LG’s P-OLED-skærm.

Tydelig ‘burn-in’ i skærmene efter kun en uge

P-OLED-skærmene fra LG Display ser også ud til at lide af et endnu større problem: burn-in. Flere anmeldere har allerede bemærket efter kun en uges brug af Pixel 2 XL, at de pixels, som viser navigationsmenuen nederst på skærmen, har brændt sig fast i skærmpanelet. Det viser sig ved misfarvning af de nederste pixels på skærmen, hvor der kan anses et lysere område, hvor det sorte område med knapperne normalt vises. Og dette bliver kun værre med tiden.

Alex Dobie fra Android Central er en af mange, som allerede har oplevet problemet. Det kan tydeligt ses på billedet nedenfor.

Også Stephen Hall fra 9to5Google har allerede bemærket burn-in i skærmen på sin Pixel 2 XL.

Streger midt på skærmen og langsomme pixels

Udover ovenstående problemer er der også opdaget flere andre, mystiske fejl med skærmpanelet, som tyder på manglende kvalitetskontrol fra LG Displays fabrik. Blandt andet har flere oplevet, at en grøn streg dukker op på midt på skærmen. Førnævnte Stephen Hall har også opdaget, at sorte pixels – igen ved lav lysstyrke – bevæger sig senere end andre pixels, når man scroller.

En anden bruger åbnede også sin nye Pixel 2 XL op fra æsken, som ankom med en sorte, vandret streg midt inde på skærmen.

Google: Vi undersøger problemet

Der er altså langt fra kun ét enkelt problem at tage fat i, men Google har allerede nu meldt ud til The Verge, at man undersøger meldingerne om burn-in i Pixel 2 XL.

”Alle vores produkter gennemgår omfattende kvalitetstest både før de lanceres og i fremstillingen af hver enkelt enhed. Vi undersøgt aktivt denne melding,” lyder det fra Google.

En ejer af Google Pixel 2 XL besluttede sig for at kontakte Googles kundeservice, og her lød en lidt anden udmelding. Google skulle allerede nu have rettet fem forskellige problemer med P-OPLED-skærmen i Pixel 2 XL:

  • Blå tone når skærmen er vippet
  • Svingende lysstyrke
  • Flimrende/blinkende skærm
  • Color banding
  • Farvenøjagtighed/dunkle farver

Det er dog set mange gange før, at kundeservicemedarbejdere ikke er bekendt med samme nye oplysninger som andre dele af virksomhederne, og derfor skal sådanne oplysninger altid tages med et gran salt, da Google muligvis kan melde noget andet ud på et senere tidspunkt.

I hvert fald står det klart, at der er flere alvorlige problemer med Pixel 2 XL, som angiveligt alt sammen skyldes, at LG Display ikke nåede at gøre fabrikken, hvor næste generations OLED-skærme skal produceres, klar til tiden.