Google samarbejder med JBL om en Android TV-Sound bar

Google lancerer en sound bar med Android-TV og Google Assistent. Sammen med JBL har de udviklet en sound bar der fungerer som intelligent mediecenter.

Google samarbejder med JBL om en Android TV-Sound bar

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sound baren, med navnet JBL Link Bar, skulle komme på markedet senere på året. Pris og tilgængelighed bliver annonceret til efteråret. Google vil fremvise enheden, til Google I/O konferencen, i denne uge.

JBL Link Bar forvandler et hvert TV til et smart-TV, med mulighed for at køre apps som Netflix og HBO. Sound baren understøtter 4K HDR videostreaming og kommer med en fjernbetjening som kan parres med de fleste fjernsyn, takket være en indbygget infrarød sender. Derudover er JBL Link Bar udstyret med to mikrofoner til stemmestyring. Den fungerer også som en smart-højtaler i stil med Google Home. Så snart man siger “Okay Google”, lyser fire LED lamper op og indikerer at sound baren er klar til at registrere dine kommandoer.

JBL Link Bar Close
De fire LED lys som indikerer at Google Assistent er klar til at tage imod kommandoer. Foto: Google

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Under en demonstration i sidste uge, viste Googles senior product manager, Matt Crowley, hvordan man kan afspille TV-shows og YouTube videoer. Da han sagde: “Okay Google, turn off the TV.” slukkede fjernsynet, og sound baren skiftede til smart-højtaler indstilling. Som smart-højtaler kan JBL Link Bar afspille musik, styre smart belysning i dit hjem og bruges som Google Assistent. Da Crowley sagde: “Show me my agenda.” tændte TV’et igen, og viste Crowleys kalender.

Crowley siger at stemmestyringen er mindst lige så god som i Google Home. For folk der ikke bryder sig om at have en tændt mikrofon i dagligstuen, døgnet rundt, vil der også være en fysisk knap som slukker mikrofonen.

JBL Link Bar bagside
Bagsiden af JBL Link Bar. Foto: Google

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

JBL Link Bar har 3 HDMI porte, hvor man kan tilkoble spillekonsol, blu-ray afspiller eller lignende. Det gør at man kan bruge sound baren som et mediecenter, med både én universel fjernbetjening og stemmestyring.
Derudover kan man også bruge Google Assistent henover de tilsluttede enheder. Det betyder at du for eksempel kan få vist din kalender, eller det lokale vejr, på samme billede som den film du sidder og ser. På den måde skal man ikke skifte frem og tilbage mellem de forskellige apps og inputs.

JBL vil forhandle en separat subwoofer, som også vil være kompatilbel med Chromecast og andre Google Home multi-room højtalere.

Seneste nyt om It, tele & tech