Google stifter selskabet Waymo – til selvkørende biler

Googles moderselskab, Alphabet, bliver nu et selskab rigere. Nystiftede Waymo skal fremstille teknologi til selvkørende biler.

Google stifter selskabet Waymo – til selvkørende biler

Google får i dag et nyt søsterselskab, Waymo, der skal realisere selskabets visioner om, at skabe og udbrede selvkørende køretøjer med Google teknologi i.

Det er seks års udviklingsarbejde der dermed overføres til det nystiftede selskab, hvor missionen er at skabe ’en ny vej indenfor mobilitet’, som Waymos nyligt udpegede direktør, John Krafcik, udtrykker det.

Forleden kunne kilder tæt på selskabet røbe, at Google planlagde at skrinlægge deres planer om at udvikle en autonom bil uden styretøj. Krafcik hverken be- eller afkræfter rygterne, men understreger samtidig at det nye selskab er fuldt indstillet på at udvikle teknologi til fuldt ud selvkørende køretøjer.

” Vi er all-in, 100 procent, på både level 4 og level 5 førerløse løsninger” siger han til The Verge. Level 5 er køretøjer der kan operere helt uden menneskeligt input, mens level 4 dækker over selvkørende biler der kan i sjældne tilfælde kræver at føreren tager over.

Se også:  Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

Samtidig understreger Johan Krafcik, at Waymo ikke skal betragtes som værende en bilproducent. ”Vores skal ikke leve af at skabe bedre biler, vi skal leve af at skabe bedre chauffører” siger chefen.

Den nybagte Waymo-chef ønskede heller ikke at præcisere lækkede planer om et muligt samarbejde mellem Google og FCA-gruppen. Ifølge Bloomberg, skulle Fiat Chrysler og Google have allieret sig i udviklingen af en konkurrent til Uber serviceret af førerløse biler af ’Pacifica’-typen.

Læs også:  Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche

Google chrysler Fiat Pacifica
Fiat Chryslers ‘Pacifica’-model kan udgøre grundpillen i Waymos selvkørende bilflåde. Foto: Google