Googles emojis får helt nyt design i Android O

I Android O ændrer Googles emojis radikalt design. De gule 'klumpfigurer' skiftes nemlig ud med nogle nye, der harmonerer bedre med andre emoji-designs.

Googles emojis får helt nyt design i Android O

Google giver sine emojis på Android-enheder en ordentlig overhaling. De små, gule klumper af emojis bliver skrottet til fordel for mere ’normale’, runde emojis, der i højere grad minder om de designs, som ses på andre platforme og i andre producenters tilpasninger af Android-styresystemet.

Hjemmesiden Emojipedia har fået eksklusiv adgang til alle Googles kommende emojis, som vil blive implementeret i Android O senere hen. I den nye designstil ses det tydeligt, at Google går over i retning af fuldstændig runde emojis med en tydelig ydre kant, men samtidig beholder de samme farver som før.

Læs også: Forskellige emoji-designs resulterer i fejlkommunikation

“Vi tog et kig på mange ting, men det, der er mest markant, er at ’klumperne’ nu er skiftet ud med et sæt bløde cirkler – af en masse gode grunde,” siger Jason Cornwell, som styrer Googles brugeroplevelser, til hjemmesiden Fast Company.

Google Android emojis
Her ses tre emojis i det nuværende og kommende design.

Ligesom en række ph.d.-studerende fra University of Minnesota sidste år kunne dokumentere, fortæller han også, at brugen af de gule klumpfigurer førte til fejlkommunikation, fordi en emoji med Googles design kunne tolkes på en anden måde end samme emoji tolkes med eksempelvis Apples emoji-design.

Derfor er det snart tid til et redesign, som skal forene Googles emojis med de øvrige designs. Du vil dog formentlig ikke se meget til de nye emoji-designs lige foreløbig. For det første vil de ikke blive udsendt før den færdige Android O-version, som først er klar en gang i 3. kvartal. For det andet sælges de fleste Android-smartphones med andre emojis, da producenter som Samsung, LG og HTC benytter deres egne emoji-designs.

Læs også: Her er sommerens 48 nye emojis

Du kan se alle de nye Google-emojis på Emojimedias oversigt her. Med det nye design bliver Google først til at understøtte den seneste Emoji 5.0-version, som er en del af Unicode 10.0-standarden. Det vil sige, at der vil være hele 2.668 emojis at vælge mellem i forhold til 1.791 i Android 7.0 Nougat.