Googles Home mini højtaler kan lytte med 24/7

En fejl i Googles nyligt lancerede Home mini højtaler får enhedens mikrofoner til at aflytte lokalet uafbrudt.

Googles Home mini højtaler kan lytte med 24/7

Da Google forrige uge delte de første Google Home mini enheder ud, fulgte der en fejl med enheden som næppe var tilsigtet. En af de første testsamples som netmediet Android Police prøvede af, begyndte at opføre sig mystisk.

De lysdioder der normalt skulle indikere, at enheden lytter efter ’OK, Google’ kommandoer, satte til i tide og utide – uden at hverken touch-panel, eller den stemmekommando der normalt skulle aktivere enhedens mikrofon blev ytret.

Se også:  Her er alle de andre nyheder fra Googles event

Efterfølgende overvågning af netværkstrafikken indikerede samtidigt, at Googles server var fyldt med lagrede optagelser fra AP’s journalists hjem.

Enheden er siden blevet afhentet og diagnosticeret af Google selv, og i deres undersøgelse fremgik det, at det er var Home minis touch-panel der var fejlen. En opdatering er siden blevet udrullet, og med denne skulle Googles Home mini’er ude i felten være fri for fejlen.

Google Home mini står til at få salgsdebut den 19. oktober, og inden lanceringen skulle enhederne gerne være opdaterede. Vil du selv sikre dig, at din Home mini højtaler ikke lytter med i utide, skal du sikre dig, at enhedens software er af version 1.28.100122 eller nyere.

Du kan læse Android Polices beretning om forløbet her.