Googles Wear OS får stor design opdatering

Googles styresystem til smartwatches, Wear OS, får stort redesign - stort fokus på sundhed og Google Assistent.

Googles Wear OS får stor design opdatering

Wear OS fra Google, tidligere Android Wear, har længe set ud som det gør nu. Sammenlignet med konkurrenterne, bl.a. Samsungs Tizen OS og Apples WatchOS, er Wear OS efterhånden et par skridt bagude. Så en kommende stor opdatering er efterhånden også på sin plads. 

Passende så kommer det også oveni den nyeste Android opdatering, Android 9 Pie. Begge styresystemer har et øget fokus på vores sundhed og den populære assistent fra Google.

Læs også: Google udgiver Android 9 Pie: Ruller ud allerede nu

Forbedrede notifikationer

Det kommende Wear OS skulle forbedre håndteringen af notifikationer, specielt hvis man får mange af dem. Fremover vil man kunne swipe op, hvorefter man får et hurtigt overblik over alle seneste notifikationer. Trykker man på en notifikation får man mulighed for fx at lave et Smart Reply.

wear os
Forbedrede notifikationer i Wear OS. Foto: Google

Bedre hjælp fra assistenten

Med det nye design kan Google Assistent hjælpe proaktivt. Dvs. regner det om morgenen, så kan den automatisk minde dig om at tage en paraply med. Eller er man på vej mod lufthavnen, kan man fx swipe til højre, hvor man vil se status på flyafgang og hotel reservation.

Der vil være mange nye features at dykke ned i. Også her vil Google Assistent være til din tjeneste. Den vil med tiden komme med forslag til, hvilke funktioner der kunne hjælpe den enkelte bruger, baseret på ens brug.

wear os
Google Assistent på Wear OS. Foto: Mobilsiden.dk

Hjælp til en sundere livsstil

I sidste uge skrev vi om det nye Google Fit, som var på vej ud til brugerne. Et lignende, men Wear OS tilpasset, Google Fit kommer også med det nye Wear OS. Dvs. de nye Heart Point og Move Minutes, som er en slags daglige mål, bliver integreret i uret også. I app’en vil man fremover kunne swipe til højre, hvor man vil kunne starte et GPS målt træningspas.

wear os
Wear OS får forbedret Google Fit. Foto: Mobilsiden.dk

Hvornår kommer det nye Wear OS?

Google begynder at rulle den nye opdatering ud i løbet af september måned. Hvilke ure der vil modtage opdatering ved vi endnu ikke, men vil opdatere artiklen når vi ved mere.

Læs også: Samsung lancerer nyt smartwatch: Galaxy Watch