Huaweis nedtur fortsætter – Intel og Qualcomm følger Google

Huaweis nedtur ser ud til at være total. Både Intel og Qualcomm stopper leveringen med øjeblikkelig virkning. En lang række amerikanske og europæiske producenter følger trop.

Huaweis nedtur fortsætter – Intel og Qualcomm følger Google

Huawei har fået en overordenligt dårlig afslutning på weekenden. Først kom det frem, at Google har valgt at parere ordre fra den amerikanske regering, og inddraget Huaweis licens til at bruge Android-platformen i fremtidige telefoner.

Læs også: Google fjerner Huaweis licens til Android

Nu ser det ud til, at stribevis af chip-producenter følger trop. Først og fremmest har Intel og Qualcomm angiveligt stoppet leveringen af deres produkter til Huawei med øjeblikkelig virkning. Her stopper det dog ikke. Flere medier melder, at også europæiske producenter, som tyske Infineon Technologies, har stoppet leverngen til Huawei med øjeblikkelig virkning. Derudover skulle de amerikanske hukommelses-chip-producenter, Micron Technology og Western Digital, også have stoppet leveringen.

Det ser altså ud til, at Huawei bliver ramt på hele deres produktlinje, ikke kun smartphones. Intel leverer server-chips og processorer til Huaweis serie af bærbare computere, mens Qualcomm blandt andet leverer modems. Lige Qualcomm bliver næppe et stort problem da Huawei også selv producerer modems, men at Intel stopper leveringen er lidt mere kritisk. Huawei har dog forberedt sig på krisen og indsamlet en større lagerbeholdning fra de amerikanske leverandører, hvilket skulle holde dem oven vande i mindst tre måneder. Det burde være nok tid til at fastslå, om der er tale om en skræmmetaktik eller et permanent forbud fra den amerikanske regering.

Ifølge det japanske medie, Nikkei, går de europæiske producenter lidt forsigtigere til værks. Godt nok har man stoppet leveringen til Huawei, men indtil videre kun midlertidigt. Situationen vil blive drøftet i løbet af ugen, hvor man efterfølgende vil tage stilling til, om leveringsstoppet skal være permanent.

Huawei klar med eget styresystem

Huawei har selv udviklet deres egne styresystem, som alternativer til både Android og Windows, med henblik på netop en situation som denne. Microsoft har stadig ikke kommenteret på sagen, og derfor heller heller ikke meldt noget officielt ud om, hvorvidt de vil stoppe levering af Windowslicenser til Huaweis bærbare computere. Dog virker det sandsynligt, at også Microsoft vil respektere den amerikanske regering, og parere ordre.

Kort fortalt er det amerikanske “Huawei-forbud” et forsøg, fra Trump-administrationen, på at tvinge den kinesiske regering til at genforhandle handelsaftalerne mellem USA og Kina. Om det kommer til at bære frugt, eller den kinesiske regering bare indfører et kontra-forbud, det må tiden vise.