iFixit hjælper Lenovo med gør-det-selv reparation af laptops

Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 scorer topkarakter, når det gælder muligheden for selv at reparere dem og skifte vigtige komponenter ud.

iFixit hjælper Lenovo med gør-det-selv reparation af laptops

Lenovo introducerede flere nye ThinkPad-laptops ved MWC i Barcelona. Listen omfatter ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 og ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4.

To af disse modeller skiller sig ud , nemlig ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3, der er blevet redesignet indvendigt for at gøre dem betydeligt nemmere at reparere. Lenovo har nemlig arbejdet sammen med iFixit for at optimere reparationsmulighederne for disse to laptops.

Disse to ThinkPads er i store træk modulære og du kan udskifte og opgradere næsten alle deres interne komponenter.

Se også: Hvilken type computerhardware skal man kende?

Skift og reparér næsten alt på Lenovos ny ThinkPads

Næsten alt kan altså udskiftes på ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 og når man ser folkene hos iFixit demonstrere, hvor let det er, så er det svært ikke at blive imponeret. Uanset om det er batteri, tastatur, RAM, SSD eller Ethernet-port, så kan alt udskiftes og erstattes med nye og bedre komponenter.

Bagcoveret tages let af og skruerne er mere tilgængelige end tidligere. Alt, hvad der kan repareres eller udskiftes, har en QR-kode, som indlæser de korrekte oplysninger.

Det betyder vejledninger, som Lenovo har lavet i samarbejde med iFixit, og links til officielle dele til laptoppen. Du kan dog også købe og indsætte kompatible RAM og SSD’er fra andre steder.

Se også: iFixit i hård kritik af Apples Right-to-repair program

Spar penge over tid

Det eneste, der ikke nemt kan udskiftes, er bundkortet med dets chips og de fleste af portene. Derfor giver iFixit de to laptops en score på 9 ud af 10, når det gælder muligheden for at reparere dem. I følge iFixit er de to nye laptops de letteste at reparere af alle laptops på markedet.

Fordelen ved selv let at kunne skifte vigtige komponenter ud på ens laptop er, at kommende opgraderinger kan give den længere levetid og spare dig for penge i det lange løb.

Se også: Billig data simkort til laptops

Specifikationer på ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3

ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 vil blive tilgængelig til april. Priserne er ikke offentliggjort endnu.

Begge har de nyeste Intel Core Ultra-chips med Intel vPro, og T14-modellen fås også med en AMD Ryzen 8040-serie. De bærbare computere kan indeholde op til 64 GB DDR5 RAM og op til 2 TB SSD’er.

Andre specifikationer omfatter Intel Arc-grafik eller integreret AMD Radeon, 2,8K OLED (T15) eller 4K OLED (T16) skærme, to højttalere, to mikrofoner, 5-megapixelkameraer, USB-C, USB-A, HDMI, Ethernet, nano-SIM (op til 5G), op til Wi-Fi 7-forbindelse, Bluetooth 5.3 og en fingeraftrykslæser.

De to bærbare computere kører Windows 11 Pro med Microsoft Copilot AI, og de har den nye Copilot-tast. Endelig kommer de med nye taktile markeringer, som Lenovo introducerede med ThinkPad X1 Carbon Gen 12 og ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 for at forbedre tilgængeligheden for synshandicappede brugere.

For nogle vil ovenstående være lidt tør information, men tanken er, at de nye ThinkPads skal være alsidige, pålidelige computere, og at det er nemt at reparere og opgradere dem på egen hånd.