Interessen for foldbare telefoner er hurtigt stigende

Siden de første foldbare telefoner dukkede op i starten af 2019 er salget gået sløvt - men i sidste kvartal af 2021 tog det pludselig fart.

Interessen for foldbare telefoner er hurtigt stigende

Det kunne tyde på, at de foldbare telefoner endelig er på vej til et gennembrud. Nyeste tal for analysevirksomheden Omdia viser, af salget af foldbare mobiltelefoner eksploderede i sidste kvartal af 2021. Se hvilke producenter der oplevede størst succes.

Se også: De tre bedste foldbare telefoner falder nu i pris

En stigning på 309 procent

Vi begyndte at se de første foldbare telefoner dukke op i 2019, hvor producenter som Samsung og Huawei kom på banen med deres Galaxy Fold og Mate X. Der var dog problemer med de første foldbare smartphones og salget gik da også noget sløvt – hvilket man kan forventer med priser, der lå mellem 16.000 og 19.000 kroner.

Meget er sket siden da. De foldbare telefoner er meget bedre, mere holdbare og mere anvendelige. Samtidig er prisen på foldbare telefoner faldet. Faktisk er foldbare telefoner i dag konkurrencedygtige med typisk high-end telefoner – se bare prisen på Samsungs Galaxy Z Flip 3.

Sidst i 2021 skete der dog noget, der fik interessen for foldbare telefoner til at eksplodere. 2021 bød på en stigning på hele 309 procent i forhold til året forinden, hvor specielt årets fjerde kvartal var afgørende. 8 millioner foldbare enheder blev solgt i andet halvår af 2021, hvilket svarer til 89 procent af den samlede forsendelse i 2021. Samlet set nåede forsendelser i 2021 op på 11,5 millioner.

Verdens største producent af foldbare-telefoner

Flere producenter af har i dag kastet sig over foldbare telefoner – dog lader en stor producent som Apple vente på sig. Det er smartphoneproducenter som Oppo, Xiaomi, Huawei og Samsung, der er mest populære, hvor sidstnævnte er klart størst.

Samsungs Galaxy Z-Flip 3 blev den mest solgste foldbare telefon i 2021 med hele 52 procent af det samlede salg. Den næstmest solgte foldbare telefon var Galaxy Z Fold 3, som også laves af Samsung. Begge disse telefoner blev lanceret sidst i 2021. Samsung har en stor fordel i forhold til de andre producenter, da de selv producerer skærmene til enhederne.

Mest solgte foldbare telefoner i 2021
Mest solgte foldbare telefoner i 2021. Kilde: Omdia

Huawei er den næststørste OEM på markedet for foldbare smartphones, med forsendelser på 0,9 millioner enheder, der tegner sig for 10 procent af markedet i 2021.

Se også: Test af Samsung Galaxy Z Fold 3

Vil udviklingen fortsætte?

Vil denne hurtige udvikling for foldbare telefoner fortsætte? Det er svært at sige, men prisen er faldende, kvaliteten er stigende og dermed kommer der automatisk også en større interesse, da de foldtelefoner er “noget nyt”. Samsung forventes at lancere nye foldbare Galaxy-telefoner til august.

Se også: Test af foldbare telefoner