Killed by Google: Disse Google-apps og -tjenester forsvinder i 2023

Også i 2023 vil Google tage livet af en række af selskabets tjenester og apps, der ikke kan blive markedsdominerende. Se hvilke her.

Killed by Google: Disse Google-apps og -tjenester forsvinder i 2023

Googles DNA er baseret på eksperimenter og selskabet er altid på jagt efter den næste cash cow eller det næste teknologiske gennembrud.

Det betyder samtidig, at Google ikke er blege for at stoppe de produkter, som de kan se, ikke får en dominerende markedsposition, selv om produktet har en sund brugerbase og måske endda også er rentabelt.

Der er så mange projekter, der bliver dræbt af seskabet, at der ganske enkelt er oprettet en webside kaldet Killed by Google, der lister dem alle. Ifølge Killed By Google har Google stoppet 274 tjenester gennem årene.

Se også: Pris på Google Nest WiFi Router

De færreste vil savne disse Google-tjenester

For mange vil de ovenstående apps ikke blive savnet – mange vil endda slet ikke kende til de fleste af de tjenester, som Google dropper her i 2023.

Google Stadia

Spilstreaming-tjenesten Stadia blev lanceret i 2019 med prompt og pragt med eget spilstudie til at konkurrere med PlayStation og Xbox.

Det gik dog hurtigt op for folk, at der kunne være tale om en dødssejler og da Google meddelte, at spilstudiet ikke blev til noget alligevel, kunne alle se, hvilken vej det gik. Pinen blev dog trukket lidt ud, men selskabet meddelte i 2022, at tjenesten lukket helt ned den 18. januar 2023.

Se også: Bedste telefoner til gaming

OnHub

Fra den 11. januar 2023 vil Google ikke længere understøtte eller tilbyde app-styring til OnHub-routere.

OnHub-routere vil stadig fungere efter denne dato, men kunderne vil ikke kunne styre deres routere med Google Home-appen. Andre muligheder, der er aktiveret via Assistant, og som gjorde det muligt for kunderne at administrere eller styre deres routere, vil også blive deaktiveret.

OnHub blev sat i søen til private husstande i 2015. Dengang blev routeren hyldet for sit slanke design og fungerede som en forløber for Googles mesh-netværksprodukter.

Se også: Hvilken WiFi router er bedst?

Google Currents

Currents, Googles virksomhedsfokuserede sociale netværk, vil blive lukket ned i 2023. Currents erstattede Google+, der lukkede ned i 2020. Google havde integreret Google+-funktioner til sociale medier i Workspace instances.

Da Google+ blev lukket ned i juli 2020, erstattede man det med Currents i stedet for at fjerne disse sociale funktioner helt og holdent. Workspace tilføjede snart Spaces, hvor teams kan samarbejde i realtid. Google meddelte, at det ville afvikle Currents og migrere indholdet til Spaces til marts 2023.

Conversational Actions

Med Conversational Actions kan tredjepartsudviklere skabe brugerdefinerede oplevelser og samtaler til Google Assistant og har fokus på naturligt talt sprog.

Conversational Actions kan kommunikere med eksterne webtjenester ved hjælp af webhooks. Som følge af den feedback, der er modtaget fra udviklerfællesskabet, vil Google dog fjerne alle kontroversielle handlinger og fjerne denne funktionalitet. Conversational Actions lukker til juni 2023.

I stedet for at kræve, at udviklere skal opbygge en separat oplevelse kun med tale, vil Google fokusere på App Actions, hvilket vil forbedre integrationen mellem Android-apps og Google Assistant.

Se også: Test af Google Pixel 7

Cloud IoT Core

Google Cloud IoT Core vil blive lukket ned den 16. august 2023. Googles IoT-tjeneste, der blev lanceret i 2017, giver kunderne mulighed for at lagre og administrere data fra IoT-enheder på en enkelt platform og konkurrerer dermed med Microsoft Azure og Amazon Web Services.

Ifølge rapporter skyldes lukningen, at man ikke kunne tilbyde en overbevisende platform for denne gruppe.

De væsentligste problemer med Cloud IoT Core er, a tjenesten ikke overholder sikkerhedsstandarder og ikke modernisere platformen.