Kina på vej med skarpe restriktioner for børns brug af telefoner

De kinesiske myndigheder har udarbejdet et sæt nye restriktioner, der skal begrænse børns brug af mobiltelefoner for at forhindre afhængighed.

Kina på vej med skarpe restriktioner for børns brug af telefoner

Mens vi har taget hul på debatten om børns brug af telefoner herhjemme, så er Kina allerede godt i gang med at udarbejde planer for, hvordan man begrænser børns brug af telefoner.

Kinas internetmyndighed, Cyberspace Administration of China, har udarbejdet en række retningslinjer for at øge kontrollen og begrænse børns brug af mobiltelefoner og smarte enheder for at skabe et mere sikkert onlinemiljø.

Cyberspace Administration of China skriver, at tidligere initiativer “spillede en aktiv rolle i at hjælpe mindreårige med at reducere internetafhængighed” og de nye retningslinjer er en fortsættelse af de initiativer.

Se også: Bedste telefoner til børn

Skal være lettere at lukke ned for børns brug af apps

Specifikke nye tiltag omfatter opgradering af en børnetilstand til at dække mobile terminaler og app-butikker ud over de nuværende regler for selve apps.

Retningslinjerne opfordrer til at gøre det nemt at skifte til tilstanden ved at give brugerne tre muligheder for at aktivere for kontrollerne: en prompt, når man starter en enhed, et ikon på skrivebordet og et link i systemindstillingerne.

Mobile enheder skal også give forældrene mulighed for at indstille forskellige brugstider for børn i forskellige aldre. Når den daglige brugsgrænse er nået, skal terminalerne automatisk lukke aktive apps, undtagen dem, som forældrene har undtaget.

Når en mobil enhed er tændt, skifter enhver app, der åbnes, automatisk til børnetilstand. For at forlade tilstanden skal forældrene verificere og acceptere dette.

Se også: Mobilabonnement til børn

Aggressive regler for at begrænse børns spilafhængighed

De kinesiske myndigheder indledte et aggressivt opgør med gaming i 2021 ved at indføre nye restriktioner for at begrænse børns skærmtid og bekæmpe afhængighed.

Det medførte blandt andet, at børn under 18 år kun kunne spil online tre timer om ugen og begrænset til en times spil fra kl. 20.00 til 21.00 fredag, lørdag og søndag samt på helligdage.