Lyt gratis til Youtube Music på Google Home

Google har lanceret en gratis udgave af Youtube Music, som er tilgængelig for alle med Google Home og smarthøjtalere med Google Assistent.

Lyt gratis til Youtube Music på Google Home

Youtube Music har indtil nu udelukkende været for dem, der gerne ville betale et månedligt abonnement for streamingtjenesten, men det har Google i påsken lavet om på. Nu er Youtube Music nemlig kommet i en gratis udgave, finansieret af reklamer, til alle med Google Home og højtalere med indbygget Google Assistent.

Der findes allerede en del produkter på markedet med Googles digitale assistent, bl.a. Smart TV, soundbars og selvfølgelig højtalere. Både Sony, LG, JBL, Bang & Olufsen og mange flere laver smarthøjtalere med Google Assistent.

Man skal dog være opmærksom på forskellen mellem de to udgaver, for forskellen er ganske relevant. Der er selvfølgelig reklamer i den gratis udgave, primært Googles egne indtil videre. Men den største forskel består i, at man ikke kan ønske specifikke, kunstere, albums eller sange med gratis udgaven. Her vil gratis udgaven i stedet finde lignende indhold fra en playliste. Man kan også bare bede den spille en musikgenre.

Her er de to udgaver til Google Home:

  • Gratis YouTube Music (med reklamer)
  • YouTube Music Premium til kr. 99/måned

Forskellen på gratis og betalt Youtube Music

  Gratis Youtube Music
på Google Home
Youtube Music Premium
på Google Home
Anmod om en sang Mix af sange, der er inspireret af den sang, der blev anmodet om Den sang, der blev anmodet om
Anmod om et album Mix af sange, der er inspireret af det album, der blev anmodet om Det album, der blev anmodet om
Anmod om en playliste Den playliste, der blev anmodet om, og nært beslægtede playlister, som blandes Den playliste, der blev anmodet om
Anmod om en tilpasset playliste Mix af sange, der er inspireret af playlisten Den playliste, der blev anmodet om
Afspil en tidligere sang Understøttes ikke Understøttes
Gentag en sang eller spol frem i en sang Understøttes ikke Understøttes

Har du tidligere brugt en anden musik streamingtjeneste til Google Home og vil skifte til fx Youtube Music, så husk at skifte standardmusikudbyder. Dette gøres i Google Home appen under indstillinger og derefter vælges “Musik”. Man kan også have flere tilknyttede musiktjenester, men så skal man specifikt vælge platform hver gang man vil afspille noget.

Her kan du hente Youtube Music til Android og iOS.

Læs også: Så meget data bruger Youtube-appen