Mate 30 Pro: Glem alt om selv at installere Google-apps

Flere dårlige nyheder om Huaweis nye flagskib, Mate 30 Pro. Ifølge Huawei kan man ikke selv installere Google Play Store samt Googles tjenester.

Mate 30 Pro: Glem alt om selv at installere Google-apps

Endnu en gang har Huawei vist et imponerende flagskib frem. Men denne gang er det anderledes end de andre, for denne får vi desværre ikke fingrene i, selvom vi ellers virkelig godt ville. Den kommer godt nok med Android, i en open-source udgave, men desværre uden Googles Play Store appbutik

Efter præsentationen i går fik vi beskeden, at Mate 30 Pro ikke kommer til Danmark, i hvert fald ikke i første omgang. Vi tvivler på at det overhovedet sker. Den gode nyhed er dog, at den stadig bliver tilgængelig i udvalgte europæiske lande, så helt umuligt at få den hjem er det ikke. Med lidt teknisk kunnen ville man sikkert kunne installere Google Play Tjenester selv, hvilket nu viser sig at være umuligt.

Pocket-lint har nemlig haft fat i selveste Richard Yu og spurgt ind til muligheden for at sideloade Google Play Tjenester, der bruges til at installere, opdatere Google-apps og apps fra Google Play. Yu svarer, at det ikke er muligt, da Mate 30-serien ikke har GMS, Google Mobile Services, kernen. Pocket-lint prøvede herefter selv at sideloade Google apps på en Mate 30, men uden Google Play Store og Google Play Tjenester virkede det ikke. De kunne dog godt installere Whatsapp og andre apps.

Huawei-smartphones har normalt låst bootloader, men Huawei overvejer at gøre det anderledes med Mate 30-serien:

“Begrænsningen er der, fordi vi ønsker at garantere bedre sikkerhed… Planen er, at tilbyde forbrugerne muligheder for selv at tilpasse (Mate 30-serien)”

Masser af trejdepartsapps

Huawei vil gerne promovere deres AppGallery appbutik, der indeholder masser af tredjeparts apps. Appen virker angiveligt meget ligesom Google Play Store.

Der skal nok dukke løsninger op, der gør det muligt at installere Google Play Tjenester og Play Store på Mate 30 Pro, men som det er lige nu, så er det ikke en mulighed.