Microsoft-chef: Her er det største problem ved hjemmearbejde

Produktivitetsparanoia plager stadig de chefer, der har det svært med hybridarbejde - men overvågning giver forkert data og skaber mistillid.

Microsoft-chef: Her er det største problem ved hjemmearbejde

Da Microsofts CEO, Satya Nadella talte ved Yahoo Finances All Markets Summit, talte han om, at medarbejdere og deres chefer stadig er uenige om niveauet på produktiviteten ved hjemmearbejde.

Diskussionen skal efter Nadellas mening tages ud fra data og intet andet.

Hans udtalelser kommer en måned efter offentliggørelsen af Microsofts seneste Work Trends Study, hvor 20.000 personer fordelt på 11 lande deltog.

Se også: Billigt mobilt bredbånd til hjemmekontoret

Tvivler på kollegaernes effektivitet

Hele 87 procent af medarbejderne fortæller i undersøgelsen, at de er mere produktive, når de arbejder hjemmefra eller i en hybrid-opsætning.

På den anden side fortæller 85 procent af medarbejderne, at det er svært at have tillid til deres kollegaers produktivitetsniveau, når de ikke er fysisk til stede.

Der er også nogle chefer, der benytter sig af mere overvågning af deres hjemmearbejdende medarbejdere. Ifølge New York Times overvåger 8 af 10 af de største private arbejdsgivere ofte grundløse produktivitetsangivelser som den mængde tid, der skal til for at skrive en e-mail eller taste informationer ind.

Se også: Nye regler for hjemmearbejde ryster fagforbund

Overvågning giver forkert data og mistillid

Alt det er Nadella modstander af og han mener, at virksomhederne ikke skal kigge på regler og dogmer, men på data  for at vurdere, hvad der er mest effektivt.

Alle former for overvågning af medarbejderne distraherer den ansatte fra at fokusere på det vigtige. Jared Spataro, VP for moderne arbejde hos Microsoft skrev for nylig i Fortune, at selv om man kan få en masse data fra at spore denne type medarbejderaktivitet, kan han med sikkerhed sige, at det er de forkerte data.

“Overvågning fører ikke bare til dårlige data – det underminerer tilliden, en kritisk faktor for organisatorisk succes, som, når den først er tabt, er utrolig svær at genvinde.”

I stedet for at overvåge opfordrer Nadella cheferne til at gå tilbage til det mere grundlæggende, nemlig at sætte tydelige mål som chef og tydeliggøre, hvordan de ansatte skal samarbejde og kommunikere.

Se også: Få bedre netværksdækning på kontoret og i hjemmet med mesh-netværk

Det sociale får folk på kontoret igen

Når det kommer til samarbejde, er Nadella dog stadig tilhænger af et par dage på kontoret, og han tror ikke, at større frynsegoder er det, der skal til for at lokke folk til kontoret, det er det sociale, det handler om.

“Folk kommer for at mødes med andre folk, ikke på grund af regler.

Microsoft hybridpolitik giver medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra halvdelen af tiden, alt derudover skal godkendes af en chef.