Nu viser Google Maps parkeringsforholdene i København

Nu bliver det nemmere at parkere bilen i København. En ny funktion i Google Maps viser nemlig, hvor nemt eller svært det er at finde en parkeringsplads.

Nu viser Google Maps parkeringsforholdene i København

Har du enten lejlighedsvist eller regelmæssigt forgæves ledt efter parkeringspladser i København? Det kan meget vel blive nemmere nu, hvis du benytter Google Maps med en Android-mobil. Det skriver Google i et blogindlæg.

Læs også: Få hjælp til parkeringen med disse apps [TIP]

Google lancerer nemlig en ny feature i Danmark – eller rettere København, som viser hvor tilgængelig en given parkeringsplads er.

Når du søger på en destination i København, vil du nu se et rødt P-ikon i den nederste del af skærmen med teksten ’Begrænset’, ’Middel’ eller ’Nem’ alt efter hvor tilgængelige parkeringspladser er i området. Google benytter maskinlæring til at analysere sig frem til, hvor gode parkeringsforhold der er ved din destination.

Google Maps
Foto: Google

Ved at klikke på boksen i bunden af skærmen kan du se, hvor velbesøgt en parkeringsplads her og nu og i de kommende timer. Jo højere søjlerne er, jo sværere er det at finde en parkeringplads på de pågældende tidspunkter. Du vil desuden se en farvet søjle, der viser tilgængeligheden i realtid. Denne søjle skifter farve fra grøn til gul og rød alt efter om parkeringsmulighederne lige nu er bedre eller dårligere end normalt (de grå søjler).

For at finde ud af disse ting bruger Google flere forskellige teknologier dels til at give et estimat her og nu og dels til at opbygge en historik af parkeringsmulighederne. De nærmere detaljer om teknologien bag kan du læse her.

Læs også: Ny Google Maps feature: del hvor du er med dine venner

Foruden København er funktionen også rullet ud til 24 andre byer uden for USA, hvor funktionen har været tilgængelig siden sidste år. Listen af øvrige byer tæller Alicante, Amsterdam, Barcelona, Darmstadt, Düsseldorf, Köln, London, Madrid, Malaga, Manchester, Milano, Montreal, Moskva, München, Paris, Prag, Rio de Janeiro, Rom, Sao Paulo, Stockholm, Stuttgart, Toronto, Valencia og Vancouver.

Parkering Google Maps
Foto: Google

Ny funktion i USA viser kort over alle parkeringspladser

Nu hvor denne funktion har spredt sig uden for USA, er Google klar med en ny funktion til de amerikanske brugere – en der formentlig også vil være et hit i Danmark, når den engang kommer hertil. Google Maps giver nemlig brugere i 25 byer i USA en komplet oversigt over parkeringspladser. I navigationsvinduet i venstre side i Google Maps kan brugere i USA nu få vist alle parkeringspladser på kortet i nærheden af dig. Det kan du dog til dels også i forvejen ved blot at søge ’parkeringspladser’ i søgefeltet, men det er næppe alle parkeringspladser, der kommer frem.

Indtil da må du som dansker bosiddende i hovedstaden nøjes med at få oplyst, hvor tilgængelig en given parkeringsplads er i det område, du vil navigere til.