Nvidia kan kontrollere fremtidens tech med ARM-opkøb

Nvidia har udvist stor interesse i et opkøb af chip-producenten ARM - lykkedes det, kan de nærmest kontrollere fremtidens telefoner, tablets og computere.

Nvidia kan kontrollere fremtidens tech med ARM-opkøb

Nvidia kan gennem et udslagsgivende opkøb blive en vigtig aktør på markedet for computerchips. Ifølge Bloombergs kilder har Nvidia inden for de seneste uger vist interesse for at købe chipdesign-giganten ARM. Det er uvist, hvor seriøst Nvidias interesse og tilbud er, og det kan være, at SoftBank vælger en anden vej.

Ender det med et opkøb, bliver den en handel af de store. I 2016 købte SoftBank ARM for 32 milliarder dollars. Ingen af de indblandede parter har ønsket at kommentere over for Bloomberg.

Se også: Test af mobiltelefoner

ARM-salg til Nvidia kan blive vigtigste aftale i chipindustriens historie

Hvis handlen kommer i hus, bliver det en af de vigtigste aftaler i chipindustriens historie. ARM konstruerer og autoriserer den basale arkitektur i de fleste af verdens mobilprocessorer og får mere og mere indflydelse i generel computing. I dag er det ARM, der står bag verdens mest kraftfulde supercomputer, Japans 1-exaflop Fugaku. De bliver også omdrejningspunktet i Apples kommende Mac-chips.

For Nvidia kan opkøbet være en hjælp inden for design og optimering af chip til alt fra transportable enheder som Nintendo Switch til PCere og servere. Det ville ikke vare længe, før de ville kunne begynde at skræddersy chips. Der kan tilmed blive tale om designarkitektur i ARM-stil med Nvidia hardware.

Se også: Sammenlign funktioner og find bedste mobil

Nvidia kan kontrollere fremtiden for moderne tech med ARM

SoftBank kan have interesse i at sælge. Den seneste tid har de solgt aktiver for at kunne klare sig under COVID-19-pandemien. ARM har også for nylig lagt to IoT-grupper over i SoftBank for at kunne indsnævre sit fokus. Her vil Nvidia kunne hjælpe SoftBank med at koncentrere sig om andre dele af virksomheden.

Samtidig vil et sådant opkøb komme under stærk overvågning af myndighederne. Nvidia vil med et eventuelt opkøb kontrollere fremtiden for de fleste telefoner, tablets og computere. Der kan være bekymring for, at Nvidia vil begrænse adgangen til Arm-teknologi eller designfeatures, der favoriserer deres egne produkter til fordel for alle andre.

Konkurrenterne vil kræve garantier for retfærdig behandling, hvis et opkøb godkendes. Det er en risikabel situation for Nvidia, men en der kan betale sig til slut, hvis alt går vel.

Se også: Nyheder om IT, tele og tech