Ny Udforsk-funktion ruller ud til Google Maps

Google Maps har fået en helt ny Udforsk-sektion i appen til både Android og iOS, som gør det meget nemmere at finde interessepunkter såsom spisesteder.

Ny Udforsk-funktion ruller ud til Google Maps

Google har netop udrullet et nyt design i den populære kortapp Google Maps, som bringer en helt ny Udforsk-sektion med sig. ”Udforsk” er den del af appen, der ligger nederst på skærmen, hvor man har let adgang til alt fra restauranter og kaffe til attraktioner og hoteller.

Læs også: Google lancerer Android-appen Podcasts

I et blogindlæg beskriver Google de nye ændringer, der er foretaget i Google Maps. Ud over at have fået en svagt redesignet udgave af Material Design-stilen, så er det altså Udforsk-menuen, der byder på de største nyheder.

Den nye udgave af Udforsk giver dig nu hurtige forslag til restauranter, kaffe og attraktioner. Som udgangspunkt finder Google Maps steder i nærheden af dig, men du kan også flytte rundt på kortet for at finde steder i andre byer, så du kan planlægge besøg i forvejen.

Udforsk-menuen giver et helt nyt overblik, så du let kan scrolle ned igennem en liste af restauranter og billeder af de forskellige steder. Du kan også vælge filtre såsom steder der er åbne nu, dem der er bedst bedømte og flere andre.

Find de restauranter, der passer til din smag

På ”forsiden” af Udforsk-skærmen kan du også vælge nogle kategorier såsom billig mad, velegnede steder for grupper, sen spisning og de lokales favoritrestauranter. Dette bringer en liste frem af restauranterne, og når du klikker ind på et spisested, kan du som noget nyt se, hvor godt stedet matcher med dine præferencer.

Google kigger på din placeringshistorik, og ud fra det kan Google få en meget god idé om, hvilke spisesteder du er til. Ud fra et pizzeria kan Google Maps eksempelvis give en match på 80 % med teksten om ”Du lader til at være interesseret i pizza”. Frekventerer du ofte spisesteder, der sælger eksempelvis vegansk mad, vil Google også kigge på det og ud fra det give alle restauranter en score.

På forsiden vil der også over tid komme nyt indhold såsom begivenheder og forskellige lister. Den nye Udforsk-menu giver dig også en komplet liste over interessepunkter, som du kan få fremhævet på kortet: Listen inkluderer fire typer af interessepunkter: mad og drikke, oplevelser, shopping og tjenester. Inden for disse er der underkategorier, så du har i alt 33 typer af interessepunkter at finde på kortet.