PC-markedet vokser trods af mangel på halvledere

Selvom der stadig er en enorm mangel på halvledere, så vækster PC-markedet i tredje kvartal af 2021. Se hvilke producenter, der er i front.

PC-markedet vokser trods af mangel på halvledere

Der opleves stadig en stor mangel på halvledere, som bruges i mange typer af elektroniske produkter, fra biler til PlayStation. På trods af denne mangel, så ses der stadig en imponerende vækst på PC-markedet, som nu har fremvist grønne tal i fem kvartaler i træk.

Da verden blev ramt af COVID-19-pandemien oplevede man en enorm vækst i salget i PC’er, så der kunne arbejdes fra hjemmekontoret. Herefter ramte manglen på halvledere hårdt og det blev svært for producenterne at leve op til efterspørgslen. Den dag i dag er fabrikkerne fortsat hæmmet af lukninger og andre COVID-19-relaterede restriktioner, især i Asien. Dette er blevet forværret af en massiv opbremsning i den globale transport, hvor fragtpriserne og forsinkelsestiderne er steget voldsomt, fordi en række industrier konkurrerer om at imødekomme den uopfyldte efterspørgsel. Manglen på udbud af pc’er forventes at vare et godt stykke ind i 2022, og i julesæsonen i år forventes en betydelig del af ordrerne ikke at blive opfyldt.

Alligevel har PC-markedet, som består af stationære computere, bærbare computere og arbejdsstationer, oplevet en vækst i kvartalet, skriver Canalys. Væksten er i tredje kvartal af 2021 mindre end man oplevede den i 2020, men opnår det højeste antal leveringer nogensinde i denne periode. I tredje kvartal af 2021 er der blevet leveret 84,1 millioner enheder, hvilket svarer til en vækst på 5 procent.

Se også: PC-markedet steg 13 procent i Q2 2021 – Lenovo og HP fører an

Canalys PC forsendelser 2021 Q3
Kilde: Canalys

Lenovo er i front

Når det kommer til producenterne, så finder vi Lenovo i top. Lenovo har lige nu 23,5 procent af markedet og går frem med 2,5 procent sammenlignet med sidste år. Der er dog tæt konkurrence, for HP og Dell er ikke langt fra. HP har 20,9 procent af markedet og Dell 18,1 procent. Apple er nede på en fjerdeplads med 9,3 procent og en fremgang på 14,4 procent.

Se også: Få hurtigt og stabilt Wi-Fi til hjemmekontoret