PC-markedet steg 13 procent i Q2 2021 – Lenovo og HP fører an

Laptop-producenterne kan igen smile, da salget er steget markant og salget ventes at holde kadencen. Lenovo og HP er støst.

PC-markedet steg 13 procent i Q2 2021 – Lenovo og HP fører an

I en ny rapport analyserer Canalys PC-markedet i verden med fokus på salget i Q2 2021. Det gælder altså desktop-computere som all-in-ones, tårne, laptops og Chromebooks.

I rapporten kan vi læse, at efterspørgslen er høj, særligt fordi COVID-10 pandemien har tvunget folk til at få fingre i en laptop. De peger også på, at efterspørgslen på komponenter til laptops stadig er et problem, men at det trods alt er faldende.

Lenovo, HP og Dell overgår Apple på antal solgte laptops

Generelt steg salget 13 procent i forhold til samme periode sidste år til et totalt antal solgte enheder på 82,3 millioner. Lenovo fører an i salget med 20 millioner solgte computere dette kvartal sammenlignet med 17,4 millioner sidste kvartal. Det svarer til en vækst på 14,7 procent i forhold til sidste år.

Samlet set sidder Lenovo lige nu på 24,3 procent af markedet.

Nummer to er HP med en markedsandel på 22,6 procent og et samlet salg på 18,6 millioner enheder og en vækst på 2,8 procent i forhold til året før. På tredjepladsen finder vi Dell med 17 procent af salget og en total på 13,9 millioner enheder. På fjerdepladsen finder vi Apple med 7,8 procent af markedet og 6,4 millioner solgte enheder.

Acer ligger lige efter med 7,3 procent af markedet, mens resten af producenterne tilsammen står for 21 procent og en total på 17,3 millioner solgte computere.

Se også: Priser på bærbare computere

Nye laptops med macOS, ChromeOS og Windows 11 bør sikre godt salg fremover

Generelt bør det gå op for PC-markedet ind i næste år i takt med, at Apples M1-computere kommer ud på markedet. Nye opdateringer af ChromeOS, macOS og Windows 11 bør også øge salget.

Se også: Nyheder om laptops

Opdateringer i sagen

Vores redaktion har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 7/7/2021 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med artiklen om Sådan får du billigst Android TV på dit fjernsyn – Følg det videre forløb her. Se de seneste nyheder om emnet her.