Plenti fritaget for nye roamingregler som det første teleselskab

Teleselskabet Plenti dropper de nye EU-abonnementer, efter det er blevet fritaget fra de nye roamingregler som det første teleselskab.

Plenti fritaget for nye roamingregler som det første teleselskab

Som det første teleselskab i Danmark har Plenti netop fået godkendt en ansøgning hos Energistyrelsen om at blive fritaget fra de nye roamingregler, der blev indført i hele EU den 15. juni.

De nye regler, som skulle gøre det nemmere og billigere for kunderne at bruge mobildata, foretage opkald og sende beskeder fra de øvrige EU-lande, vendte op og ned på hele telebranchen. Teleselskaberne skulle til at finde en måde at dække de mange ekstra omkostninger på, og det ramte særligt de såkaldte MVNO-selskaber hårdt. Det er teleselskaber uden eget netværk, blandt andet Plenti.

Læs også: Ny milepæl: Plenti runder 90.000 kunder

Plenti benyttede sig derfor med det samme af muligheden for at søge om at blive fritaget for de nye regler, og afgørelsen af denne ansøgning er netop faldet ud til teleselskabets fordel. Det betyder, at det igen bliver nemmere for Plentis kunder at vælge et abonnement. Der skal nemlig ikke længere tages stilling til, om man vil have et nationalt abonnement eller et EU-abonnement.

”Vi mener grundlæggende, at den regulering, man har indført, er forfejlet, fordi der ikke har været fokus på at regulere wholesale-priserne mellem selskaberne. I stedet har man presset EU-roaming ned i de eksisterende kunders abonnementer uden at tage hensyn til den prisstruktur, der ligger bagved. Det har givet et uigennemsigtigt marked, hvor vi ser, at kunderne er mere forvirrede end nogensinde,” siger Peter Mægbæk, medstifter og direktør i Plenti. Han tilføjer:

”Derfor er vi meget glade for afgørelsen fra Energistyrelsen. Det er rigtig godt for kunderne, markedet og Plenti. Det betyder kort og godt, at vi kan fortsætte med at tilbyde gode gammeldags mobilabonnementer, hvor kunderne kun betaler for deres faktiske forbrug i EU,” siger han.

Skrotter nationale og EU-abonnementer

I stedet vil Plenti fra i dag og frem til 30. juni 2018 tilbyde de gamle slags abonnementer, hvor du skal betale ekstra for dit udlandsforbrug – altså til forskellige takster, som er som følger:

EU-forbrug Data Udgående opkald Indgående opkald SMS
Takster 0,073 kr./MB 0,297 kr./min. 0,400 kr./min. 0,093 kr./stk.

1 GB data koster dermed 73 kroner, en times udgående opkald koster 17,8 kroner, en times indgående opkald koster 24 kroner og 100 SMS-beskeder koster 9,3 kroner.

Vigtigst af alt betyder det også, at Plentis kunder ikke længere kommer til at betale ekstra for dyrere EU-abonnementer med en vis mængde inkluderet roaming, selvom de måske ikke gør brug af det størstedelen af året.

Læs også: Danskerne vil bruge Wi-Fi på ferien trods nye roamingregler

For kunder i Plenti, som ofte benytter roaming i EU, er der fortsat mulighed for at tilkøbe en EU-pakke til sit abonnement, så man efter alt at dømme opnår et abonnement, der minder om de nuværende EU-abonnementer. Prisen og mængden af roaming er dog endnu ukendt.

Dermed har Plentis kunder altså en større valgfrihed end hos andre danske teleselskaber. Hele 60 % af Plentis kunder har nemlig valgt et nationalt abonnement, efter de nye regler blev indført. De nuværende regler gør dog, at man ikke kan roame i EU med nationale abonnementer – og dermed er det en alt eller intet-løsning. Det kan de med Plentis nye – eller rettere gamle – abonnementsstruktur, hvor kunderne betaler ovenstående takster. De resterende 40 % af kunderne kan altså vælge at tilkøbe en pakke.