Qualcomm: Vi kan slå Apples M1-chip

Qualcomm administrerende direktør påstår, at de kan slå Apples imponerende M1-chip. En direkte konkurrent til M1 er under udvikling.

Qualcomm: Vi kan slå Apples M1-chip

Alle de chips, vi har i vores smartphones er de senere år blevet mere og mere avancerede, men Apples M1, eller Apple Silicon, har været blandt de mest interessante at følge. Det skyldes blandt andet, at Apple med sin store popularitet og mange solgte enheder har en god mulighed for at gøre ARM-baserede chips mainstream. Men selvom Apple har gjort det godt med M1-chippen, så er Qualcomm administrerende direktør sikker på, at de kan slå den. Angiveligt har de spændende nyt på vej, som skal give Apple kamp til stregen.

Se også: De første test af den nye iPad Pro – skærm og M1-chip imponerer

Qualcomm til slå Apples M1-chip

Ikke overraskende har konkurrenterne ikke bare tænkt sig at læne sig tilbage og lade Apple kære med klatten. I et interview med Reuters fortæller Qualcomms nye CEO, Cristiano Amon, at Qualcomm har planer om at udvikle egne chips, der skal være en direkte konkurrent til M1-chippen. Og interessant nok vil de gøre det uden hjælp fra ARM.

ARM’s teknologi og arkitektur har for det meste være basis for langt de fleste SoC, vi har set, uanset om de kommer fra Qualcomm, Apple, MediaTek eller Samsung, så det er interessant, at Qualcomm vil bygge et eget chipset uden ARM’s teknologi.

I interviewet forklarer Amon sagen: “We needed to have the leading performance for a battery-powered device. If Arm, which we’ve had a relationship with for years, eventually develops a CPU that’s better than what we can build ourselves, then we always have the option to license from Arm.”

Se også: Rygte: Qualcomm arbejder på håndholdt Android-spillekonsol

Vil gøre det med Apples egne eksperter

Qualcomm har for nylig opkøbt selskabet Nuvia, et startup selskab grundlagt af tidligere Apple-medarbejdere, der har arbejdet med Apple Silicon, så det kommer helt sikker til at give Qualcomm et forspring.

Se også: De hurtigste telefoner på markedet

Opdateringer af emnet

Vores redaktion har fulgt op på historien. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 1/7/2021 tunede vi igen ind på emnet med sagen; Rygte: Apple Watch 7 får vanvittig forbedring af batteritiden – Følg den videre udvikling her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..