Rapport: iPhone 14-serien sælger ikke som Apple forventede

Apples fire nye smartphones sælger angiveligt ikke som forventet, påstår en ny rapport. Manglende efterspørgsmål får Apple til at reagere.

Rapport: iPhone 14-serien sælger ikke som Apple forventede

Det kunne tyde på, at der ikke er den interesse og salg i iPhone 14-serien, som Apple havde forventet. Ifølge en ny rapport har det fået Apple til at reagere, ved at bede leverandører om at skære ned i produktionen.

iPhone 14-serien skuffer

Det er i dag tre uger siden, at Apple præsenterede deres nye udbud af premium smartphones: iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max. Her blev de præsenteret som de bedste iPhones nogensinde, primært med store forbedringer på ydeevne, kamera og helt nye funktioner, som for eksempel Dynamic Island og Always-On display. Læs alt om iPhone 14 her og alt om iPhone 14 Pro her.

Det tyder dog ikke på, at Apple har haft held med at imponere forbrugerne. En rapport fra Bloomberg fortæller, at Apple slet ikke har opnået den forventede efterspørgsel.

Derfor skulle Apple have bedt en række leverandører om, at sætte produktionen ned. For mange af leverandørerne rammer dette dem hårdt, da netop Apple og deres iPhones er deres største indtægskilde. Disse virksomheder omfatter blandt andre chip-virksomheden TSMC, som har Apple som sin største kunde. Kontraktproducenten Foxconn er også i høj grad afhængig af iPhone-produktionen.

Læs også: Test af iPhone 14 Pro: Nu rabler det da helt for Apple

Mindre efterspørgsel end på iPhone 13

For at gøre det klart, at der er tale om en nedgang på 11 procent sammenlignet med salget af iPhone 13-serien efter tre dage af tilgængelighed i Kina sidste år. Disse data blev videregivet af mæglerfirmaet Jefferies i et notat til kunderne i mandags.

Det er angiveligt Apples målsætning at producere 90 millioner telefoner i anden halvdel af i år, hvilket er omtrent det samme antal telefoner, der blev produceret i samme periode sidste år, og det svarer til Apples oprindelige skøn tidligere på sommeren.

Høster gode anmeldelser

De nye iPhones får ellers høstet positive anmeldelser, men der er på nogle markeder samtidig tale og ganske store prisstigninger. Herhjemme er iPhone 14 helt op til 33 procent dyrere end iPhone 13 var. Og det er klart, at det i en periode som denne betyder, at der bliver holdt igen.

Læs de første test af iPhone 14-serien her og de første test af iPhone 14 Pro-serien her.

Se også: Find laveste pris på iPhone 14