Rygte: Google Pixel 2 og Pixel 2 XL bliver vandafvisende

De fleste topmodeller er IP68-certificerede, så de kan tåle vand. Det bliver Pixel 2 og Pixel 2 XL også som de første Google-mobiler ifølge nye oplysninger.

Rygte: Google Pixel 2 og Pixel 2 XL bliver vandafvisende

Om en lille måneds tid ventes Google at løfte sløret for de to nye flagskibe Pixel 2 og Pixel 2 XL, som produceres af henholdsvis HTC og LG. Hidtil er det lykkedes Google at holde mængden af lækkede billeder og informationer nede på et relativt lavt niveau, men nu er en større mængde af oplysninger dukket op.

Læs også: Ingen ny topprocessor til Google Pixel 2

Det er hjemmesiden 9to5Google, som er kommet i besiddelse af nye oplysninger om Pixel 2-topmodellerne via en kilde, som ifølge hjemmesiden beskrives som troværdighed. Kilden har endda sendt et billede af begge telefoner, men af hensyn til beskyttelse af kildens identitet er mere eller mindre hele billedet sløret til ukendelighed.

Bliver IP68-certificerede

Den måske største nyhed, som kilden kan afsløre, er, at Google omsider får gjort sine topmodeller vandbestandige. De får med andre ord en IP68-certificering, hvilket betyder, at de kan sænkes i over 1 meter dybt vand i længere tid uden at de tager skade.

De to Pixel-mobiler ventes også at komme med 64 og 128 GB lagerplads, hvor den billigste udgave af de nuværende Pixel-telefoner findes med 32 GB lagerplads. Der bliver altså lidt mere lagerplads at gøre godt med, men det skulle også betyde, at de bliver en lille smule dyrere end sidste års Pixel og Pixel XL.

Både Pixel 2 og Pixel 2 XL vil også blive lanceret med Android 8.1 Oreo som de første smartphones. Der vil formentlig ikke være de helt store nyheder i Android 8.1 i forhold til 8.0, og hvis Google følger samme fremgangsmåde som sidste år, bør Android 8.1 først blive lanceret senere på året til udgivelse i andre Android-smartphones.

Læs også: Evan Blass sætter dato på Google Pixel 2 lancering

Èn funktion kommer dog til at debutere i Pixel 2 og Pixel 2 XL: Google Lens, som blev præsenteret ved Google I/O tidligere på året. Det er en funktion, der ligger i Google Assistant, som ved hjælp af kunstig intelligens forvandler mobilkameraet til en søgefunktion. Google kan med andre ord se og genkende objekter igennem kameraet.

Det forlyder også, at de to Pixel-telefoner kommer med ’always on’-skærm, som rent faktisk altid er tændt i modsætning til funktionen i de nuværende Pixel-mobiler, hvor der kun vises informationer på den slukkede skærm, når sensorer registrerer, at telefonen holdes i hånden.

Som Twitter-tipsteren evleaks kunne afsløre i august måned, bliver Pixel 2 og Pixel 2 XL afsløret den 5. oktober, hvilket er præcis et år efter den oprindelige Pixel-lancering.