Salget af bærbare computere stiger stadig – Lenovo i front

Sidste års boom i salget af computere og tablets ser ud til at fortstætte her i 2021. Ikke helt med samme momentum, men der er stadig fremgang.

Salget af bærbare computere stiger stadig – Lenovo i front

Sidste år fik COVID-19 og hjemmearbejde salget af computere og tablets til at eksplodere. Selvom denne store vækst i salget skete for et år siden, så fortsætter de bærbare computere og tablets deres salgsfremgang her i 2021. Og når det kommer til bærbare computere, så har Lenovo overtaget med størst markedsandel i Vesteuropa.

Se også: Find billige priser på tablets

PC-salget går frem med 3 procent

Spritnye tal fra Canalys viser, at salget af PC’er går frem med tre procent i andet kvartal af 2021. Og det er set i forhold til samme periode sidste år, hvor salget på grund af COVID-19 eksploderede. I andet kvartal af 2020 oplevede man i stigning på hele 39 procent, hvorfor en fremgang på endnu tre procent her i 2021 er ganske imponerende. Det dækker salget af alle typer PC’er, hvor det er den bærbare computer der dominerer.

Når det kommer til producenterne, så rykker HP ned til en andenplads med en tilbagegang på 18 procent. Overtaget har Lenovo, som nu har 27 procent af markedet i Vesteuropa. Apple finder vi nede på en femteplads med 8 procent markedsandel.

Canalys PC Q2 2021
Salget af computere går frem i Q2 2021. Tal fra Canalys.

Læs også: Der sælges computere, Chromebooks og tablets som aldrig før

Også salget af tablets går frem

Tablets oplevede også fremgang i salget med COVID-19 sidste år, og ligesom med PC’erne, så fortsætter den positive udvikling. Samlet set går tabletmarkedet frem med 18 procent i Q2 2021, hvor der blev afsendt 7,9 millioners styk.

På trods af fremgangen, så er alle de store producenter dog ikke glade. Samsung, Huawei og Amazon går nemlig meget tilbage, mens to andre producenter går meget frem. Den ene er Apple og den anden er Lenovo. Apple går frem med hele 73 procent, men slår ikke Lenovo. Levono viser nemlig en fremgang på vilde 87 procent.

Seneste tilføjelse i sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Lasse Olsen fulgte op på historien. 21/5/2021 gik vi videre og publicerede en ny vinkel på De første test af den nye iPad Pro – skærm og M1-chip imponerer – Klik her. Få også seneste nyt om sagen her.