Samsung vil udvikle chips med “human-like performance”

Chips skal kunne udføre menneskelige opgaver lige så godt som mennesker - derfor vil Samsung udvikle chips, der kan efterligne de fem menneskelige sanser.

Samsung vil udvikle chips med “human-like performance”

Samsung fortæller, at de i fremtiden vil udvikle teknologier og udvide sit store udbud af chips til også at omfatte sensorer, der kan opføre sig som alle de fem menneskelige sanser: Lugtesansen, følesansen, høresansen, smagssansen og synssansen.

Onsdag meddelte Samsung ved et industrievent i Californien, at de har planer om at udvikle processorer med “human-like performance”, altså med menneske-lignende evner.

Her fortalte selskabet også om en række ambitiøse mål for sine halvlederforretninger i fremtiden.

Se også: Sådan bliver fremtidens teknologi

Chips skal kunne udføre opgaver lige så godt som mennesker

Ved Tech Day-eventet i San Jose fortalte Samsung, at målet er at forbedre funktionaliteten i deres chip til et niveau, hvor de kan udføre menneskelige opgaver lige så godt som et menneske.

Under eventet sagde chef for Samsung System LSI Business, Yong-in Park  at vi lever i en “tid, der kræver at maskiner lærer og tænker som folk gør” og at logiske chips, eller processorer, bliver mere og mere essentielle.

Samsung har omkring 900 produkter i sen sektor, herunder SoC, billedsensorer, modemmer, display driver IC’ere, strømhåndterings IC’ere og sikkerhedschef, fortalte Park.

Samsung vil fremover arbejde for at udvide dette sortiment af chips, så de kan tilbyde en helhedsløsning til kunderne, fortsatte han.

Se også: Telefoner med kraftfulde chips

Opfange billeder af samme kvalitet som menneskets øje

Samsung System LSI arbejder for at forbedre selskabets billedsensorer med høj opløsning, så de kan opfange billeder i samme kvalitet som menneskets øje, og de skal også lancere sensorer, der kan opføre sig som menneskets fem sanser.

Videre fortalte Samsung, at der er planer om at åbne et forskningscenter i Sydkorea dedikeret til hukommelseschips. Centeret skal hedde Samsung Memory Center og indvies inden årets udgang.

Centeret får hubs uden for Sydkorea i samarbejde med Red Hat og Google Cloud i USA og andre lande.