Samsungs lagerbeholdning bugner på grund af ringe efterspørgsel

Skal man tro det seneste rygte om Samsung, ligger der millioner af smartphones og samler støv, som bare venter på at blive solgt.

Samsungs lagerbeholdning bugner på grund af ringe efterspørgsel

Ifølge et nyt rygte, der stammer fra Sydkorea, har Samsung problemer med beholdningen på sine lagrer. Problemet er, at der ligger massevis af telefoner og samler støv – mere præcist mere end 50 millioner.

Se også: Test af smartphones

Er ikke interessante nok

Den gigantiske beholdning er udover de telefoner, der ligger hos distributørerne, og er simpelthen telefoner, der bare ligger og venter på at blive solgt. Men som kunderne tilsyneladende ikke vil have.

A-serien af mellemklassemobiler siges at stå for en betydelig del af disse lagrede varer, formentlig fordi de ikke lokker tilstrækkeligt mange kunder til at købe.

Læs også: Samsung vinder Tesla-aftale til flere milliarder dollars

Stadig verdens største mobilproducent

Samsung har et mål om at sælge omkring 270 millioner smartphones i år. 50 millioner svarer til 18 procent af det samlede salg. Den ønskede lagerbeholdning er omkring 10 procent, så det er ikke så underligt, at kilden til det nye rygte ser de 50 millioner telefoner som et problem for Samsung.

Sætter produktionen ned

Samsung producerede omkring 20 millioner enheder om måneden i begyndelsen af året, men skar det ned til omkring ti millioner fra maj. Det kan være et tiltag, der udspringer af alt for mange telefoner på lagrene og en ringe efterspørgsel. Den dårlige efterspørgsel fik også Samsung til at skære mellem 30 og 70 procent i ordrerne på komponenter fra leverandører fra april til maj.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner

Kommende Samsung smartphone-event

Til august står Samsung klar til at lancere nye smartphones. Her vil der være tale om high-end-telefonerne Galaxy Z Fold 4 og Z Flip 4 med foldbare skærme.