Samsung vinder Tesla-aftale til flere milliarder dollars

Hos Samsung er man netop blevet hovedleverandør af kameramoduler til selveste Tesla. Det er den største aftale for Samsung-afdelingen nogensinde.

Samsung vinder Tesla-aftale til flere milliarder dollars

Samsung Electro-Mechanics, Samsungs afdeling for elektroniske komponenter, har vundet en aftale om at forsyne Tesla med kameramoduler. Det er en aftale der vurderes at være et sted mellem 3,2 og 4 milliarder dollars værd.

Samsung er angiveligt ved at blive Teslas største leverandør af kameramoduler til bilerne efter en nylig aftale på flere milliarder dollars mellem de to virksomheder. Hidtil har LG Innotek leveret omkring 70 procent af de kameramoduler, som Tesla havde brug for, mens Samsung har leveret de øvrige 30 procent. Men nu tyder det på, at Samsung slog rivalerne fra LG Innotek.

Læs også: Mercedes på vej med konkurrent til Tesla Model 3

Største aftale for Samsung Electro-Mechanics

Med aftalen vil Samsung levere 80 procent af de kameramoduler, der bruges af Tesla. LG Innotek skal levere de øvrige 20 procent. Dette er den største kontrakt nogensinde for den elektroniske komponentenhed og gør den til den største leverandør af kameramoduler til Tesla.

Et voksende marked

Typisk har en moderne elbil 7-8 kameramoduler indbygget i dag, hvilket er en stigning fra blot to for to år siden. Der er dog også flere mere avancerede biler, der kan have helt op til 12 moduler. Leveringen af kameramoduler til køretøjer forventes således at stige til 230 millioner enheder på verdensplan i år, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til sidste år, og vil fortsætte med at vokse med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 30 procent indtil mindst 2025.

Samsung Electro-Mechanics
Samsung Electro-Mechanics kameramodul.

Kameraer til Model 3, Model S, Model X, Model Y og flere

I løbet af de næste fem år vil Samsung-kameraer blive installeret i biler fra Tesla, heriblandt Tesla Model 3, Model S, Model X, Model Y. Men også i den kommende Cybertruck og Semi. De pågældende kameraer har 5 MP-sensorer, som tilsyneladende producerer billeder “fem gange klarere” end den tidligere generation. Bedre kamerakvalitet er bestemt noget brugerne vil få gavn af. Masseproduktionen af de nye sensorer, der er bestemt til at blive installeret i Teslas elbiler, forventes at starte i næste måned.

Se også: Porsche vil lave flere elbiler og gøre som Tesla