USA handelsforbud mod Huawei forlænges igen

USAs 90-dages udsættelse af handelsforbuddet mod Huawei udløb i dag, men er netop blevet forlænget.

USA handelsforbud mod Huawei forlænges igen

I maj måned blev USAs handelsforbud mod Huawei udsat med 90 dage, der ifølge det amerikanske handelsministerium var nødvendigt for, at teleselskaber og ejere af Huawei udstyr kunne forberede sig. Udsættelsen blev fastsat til 90 dage og ville derfor udløbe den 19. august, altså i dag.

Den amerikanske handelssekretær Wilbur Ross har netop meddelt, at den amerikanske regering forlænger udsættelsen, der tillader Huawei at handle med amerikanske virksomheder, så de fortsat kan betjene eksisterende kunder.

Udsættelsen er blevet udsat endnu 90 dage og udløber næste gang den 19. november. Herefter vil sanktionerne træde til, medmindre aftalen igen bliver forlænget. Sammen med forlængelsen meddeler Ross, at 46 Huawei-tilknyttede virksomheder er tilføjet den såkaldte “Entity List” og det nu er mere end 100 Huawei-enheder, der er omfattet af begrænsningerne.

Ifølge Ross er årsagen til udsættelsen, at hjælpe amerikanske kunder, der stadig er afhængige af Huawei-udstyr. Med udsættelsen får de bedre mulighed for at forbedrede sig på den kommende sanktion.

Læs også: Amerikanske embedsmænd påstår, at Huawei har skjult adgang til mobilnetværk

Amerikanske virksomheder vil gerne handle med Huawei

Mange af Huawei amerikanske leverandører har anmodet om licens til at handle med firmaet. Ifølge Ross er der modtaget mere end 50 ansøgninger og flere er på vej.

Ud af 70 milliarder dollars, som Huawei brugte til at købe komponenter i 2018, gik cirka 11 milliarder dollars til amerikanske virksomheder, herunder Qualcomm, Intel og Micron Technology.

Hvad der sker når de nye forlængelse ophører er usikkert, men der er stort fokus på det. Ifølge Ross har der allerede været mange drøftelser med præsident Trump.