WWDC 2023: Her er hvad Apple forventes at lancere

Årets WWDC-udviklerkonference forventes at blive ét af Apples største nogensinde. Her er de spændende nyheder, som forventes præsenteret.

WWDC 2023: Her er hvad Apple forventes at lancere

Der er under en uge til, at Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) skydes igang. WWDC byder hvert år på softwarenyheder til iPhones, iPads, Watch samt Apples andre produkter. I år forventes dog at blive noget ud over det sædvanlige, hvor Apple lancerer et produkt i en ny kateogori. Her tager vi et kig på de ting, som Apple forventes at lancere til WWDC.

Se også: Test af iPhones og Android-telefoner

Et Apples VR/AR-headset

Den største nyhed fra Apple ved dette års WWDC forventes at blive lanceringen af et sæt MR-briller, der er en kombination af VR- og AR-briller.

Apple har endnu ikke har bekræftet brillernes eksistens, men rygter beskriver, at det vil være i stand til at give både virtual reality (VR) og augmented reality (AR) oplevelser.

Headsettet, der skulle være døbt “Reality Pro” vil være rettet mod udviklere og professionelle, hvilket prisen på 3.000 dollars (20.800 kroner) også antyder. Allerede næste år skulle et billigere headset lanceres, der er rettet mere mod den almindelig forbruger.

Apples briller forventes at få et “skibrille”-look med en fysisk drejeknap (den Apple kalder Digital Crown på andre produkter), der gør det muligt at skifte mellem Virtual Reality, Augmented Reality og virkeligheden. Headsettet er udstyret med eksterne sensorer og kræver ikke enheder til hænderne. Sensorer på indersiden af headsettet sporer øjnene.

Headsettet vil sandsynligvis være en selvstændig enhed med en batteripakke, som forbindes til headsettet med et kabel. Indtil videre tyder rapporter på, at Apple har haft travlt med at bygge VR-versioner af nogle af sine egne apps, herunder Safari, FaceTime, Apple TV, Apple Books, Freeform og meget mere.

Softwaren i Apple Reality Pro forventes at hedde xrOS og vil byde på en velkendt “iOS-lignende oplevelse”. Det vil have sin egen appbutik.

Apples Reality Pro præsenteres på udviklerkonferencen, så udviklere får mulighed for at lave apps og tjenester til headsettet. Reality Pro forventes først klar til salg sidst på året.

Se også: Nu kommer Apples Mixed Reality-briller

Ny software til iPhone, iPad, Watch og andre produkter

På WWDC viser Apple altid, hvad vi kan forvente os af kommende software til iPhones, iPads, Watch, Mac-computere og TV – og i år er ingen undtagelse.

I år forventes Apple at fremvise iOS 17, iPadOS 17, WatchOS 10 og opdaterede softwareplatforme til deres andre produkter.

iOS 17 forventes ikke at lave meget om på styresystemet til iPhones, men derimod få en masse ønskede funktioner. Det er for eksempel nye funktioner til Dynamic Island, flere widgets, muligheder med låseskærme, ny Wallet-app samt muligheden for at sideloade apps i Europa.

Til iPad er der også spændende funktioner på vej med iPadOS 17, der vil kunne omdanne iPad’en til et smart home kontrolcenter.

Til Apple Watch forventes WatchOS 10 at blive en stor opdatering. WatchOS 10 forventes at være for Watch, som iOS 16 var for iPhone. Nyt design, nye funktioner, nye widgets, urskiver, menuopbygning og meget mere.

Læs mere om software til iPhone

En ny 15″ MacBook Air

VR- og AR-brillerne er muligvis ikke det eneste produkt, som Apple vil vise frem til WWDC. Der går nemlig rygter om en ny Mac-computer.

Mere præcist er der tale om en større variant af MacBook Air med en 15 tommer skærm. Den forventes at være udstyret med Apples egenudviklede M2-chip.

Eventet skydes i gang på mandag

WWDC skydes hvert år i gang med en stor præsentation, hvor vi får alle de store nyheder. Dette event afholdes mandag den 5. juni klokken 19:00 dansk tid. Her på mobilsiden sidder vi klar på dagen med alle de største nyheder til jer.

Læs også: De bedste VR-briller