Forskellige kamerasensorer i Galaxy S6: Se forskellen her

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge leveres med både en sensor fra Sony og Samsung selv. Se her om du kan spotte forskellen.

Forskellige kamerasensorer i Galaxy S6: Se forskellen her

Når du køber en Samsung Galaxy S6 eller en Galaxy S6 Edge, kan du ikke vide dig sikker på, hvilken sensor, der sidder bagpå. Samsung gør nemlig brug af en kamerasensor både fra egne fabrikslinjer og fra Sony.

Læs også: Stor kameratest af LG G4 mod Samsung Galaxy S6 (video)

Sony er normalvis den sædvanlige leverandør af kamerasensorer til de fleste topmodeller, men grundet den store efterspørgsel efter Galaxy S6 og S6 Edge, må Samsung gøre brug af sin egen ISOCELL-sensor sammen med Sonys.

Sensoren fra Sony går under navnet IMX240 og i stand til at tage billeder i en opløsning på 16 MP (5312 x 2988) med en blændeåbning på f/1.9. Det samme gør sig gældende for ISOCELL-sensoren fra Samsung, men afspejles brugen af de forskellige sensorer i de endelig resultater?

Læs også: Samsung lancerer “Iron Man”-variant af Galaxy S6 næste måned

Det har hjemmesiden SamMobile sat sig for at undersøge. Folkene bag har nemlig en variant med hver sensor og har derfor taget en lang række motiver for at se, om der er forskelle at finde på de to kamerasensorer.

Nedenfor finder du 6 sammenligninger, hvor det er Samsungs ISOCELL-sensor, der figurerer først, dernæst Sonys IMX240 og til sidst de to side om side beskåret ind til 100 % zoom. Alle billederne er taget i automatisk tilstand – bortset fra de to sidste billeder, hvor der i stedet benyttes HDR-tilstanden.

Galaxy S6 Galaxy S6 Galaxy S6 Galaxy S6 Galaxy S6 Galaxy S6

Tjek selv hvilken sensor du har

Med et simpelt trick kan du lynhurtigt selv tjekke, om det er en Samsung- eller Sony-sensor, der sidder i din Samsung Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge.

  1. Åbn Telefon-appen og indtast følgende nummer: *#34971539#
  2. En side med overskriften “CameraFirmware Standard” åbner, hvor du skal klikke på knappen “ISP VER CHECK”.
  3. Derefter bør du automatisk få en popup frem nede i bunden af skærmen, som viser modelnavnene på kamerasensoren både foran og bagpå.