Gopros nye Fusion-kamera optager hele omverdenen i 5.2K

Gopro springer ud i 360-videoverdenen med Fusion, et kamera der kan mønstre 5.2K opløsning.

Gopros nye Fusion-kamera optager hele omverdenen i 5.2K

Skal dit næste eventyr dokumenteres i fuld 360 graders video er actionspecialisterne fra Gopro nu klar med en interessant løsning.

Med kameraet Fusion, har selskabet kreeret et kamera der optager sekvenser i tårnhøj 5,2K opløsning med op til 30 billeder per sekund.

Videosekvenserne lagres lokalt og kan derefter deles som 360 videoer, eller alternativt kan visse perspektiver udvælges i postproduktionen.

Kameraet er kompatibelt med de greb og monteringer fra Gopros øvrige line-up, hvilket gør det muligt at spænde det til udstyr som hjelme, greb eller andre steder tæt på der hvor actionen foregår.

Lanceringen kommer i kølvandet på Facebook og Samsung egne lanceringer af 360-kameraer, hvor Facebook stiller efter dyrere produktioner, mens Samsung byder ind med det prisvenlige Gear 360 der optager i 4K.

Se også:  Samsung Gear 360 (2017): Pris og tilgængelighed

I første omgang bliver kameraet forbeholdt filmmagere indrullet i et Gopro pilotprogram, men det vil være tilgængeligt til den brede offentlighed inden udgangen af 2017. Prisen vil samtidig blive offentliggjort i forbindelse med efterårets lancering.