Koncept: Sådan kan Nokia 10 med roterende bagkamera se ud

HMD Global lancerer formentlig en ny Nokia 10 med et roterende bagkamera. En designer har illustreret, hvordan den vilde smartphone kan komme til at se ud.

Koncept: Sådan kan Nokia 10 med roterende bagkamera se ud

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Finske HMD Global er i fuld sving med at bringe det gamle Nokia-mærke tilbage, hvor det igen er sjovt. Selv om firmaet har fået en god modtagelse i 2017 med blandt andet Nokia 8, er der ikke tid til at hvile på laurbærrene.

Læs også: HMD Global arbejder på Nokia 10 med roterende bagkamera

I hvert fald går rygter på, at HMD Global inden længe afslører en Nokia 9, og efter denne venter en endnu vildere smartphone: Nokia 10, som ventes at få et roterende kamera med to sensorer og zoomlinser.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En designer, som står bag YouTube-kanalen Concept Creator, har i en video givet sit bud på, hvordan den kommende Nokia 10 vil se ud. Telefonens design er baseret på en skitse, der for nyligt blev lækket af en kinesisk bruger, som før har ramt plet med sine Nokia-rygter. Der er altså god grund til at tro, at det viste i videoen kan ende ud i et færdigt produkt.

Nokia 10 koncept
Foto: YouTube.com ( Concept Creator)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I videoen ses et design, som umiddelbart ligger meget ind for HMD Globals designstil. Der ser ud til at være ført et design inspireret af den nye 2018-udgave af Nokia 6 med en tydelig markeret metalramme og en ring rundt om det store, runde kamerahus, som begge er udført i en guldfinish. Det giver et flot modspil til den blå farve.

Der er ikke lækket nogen skitse af fronten, så her har designeren været efterladt til fantasien. Her menes Nokia 10 at få en ekstra aflang, næsten kantfri skærm ligesom det vil blive tilfældet med den kommende Nokia 9. Designeren har dog også fundet plads til stereohøjttalere på fronten, men om det bliver sådan i den endelige telefon, er ikke til at sige allerede.

Nokia 10 koncept
Foto: YouTube.com ( Concept Creator)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I hvert fald er idéen med løsningen, at kamerahuset kan drejes i to forskellige positioner med hver sin linse. I patentet anvendes der zoomlinser til løsningen, men den præcise konfiguration i Nokia 10 kendes ikke på nuværende tidspunkt. Designeren har placeret LED-blitzen til højre for linserne, mens den er placeret til venstre for på den lækkede skitse.

Hvis Nokia 10 bliver noget i stil med det koncept, som designeren har vist frem, er der altså umiddelbart en hel del at se frem til. Telefonen ventes dog først at blive præsenteret ved IFA-messen sidst i august måned. I mellemtiden får vi dog med al sandsynlighed Nokia 9 at se ved Mobile World Congress i slutningen af denne måned.

Nokia 10 koncept
Foto: YouTube.com ( Concept Creator)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det mest interessante foregår omme på bagsiden, som er baseret på de førnævnte skitser. Her ses et stort, rundt kamerahus i stil med den gamle Nokia 1020. Kamera-setuppet er dog markant anderledes. At dømme ud fra skitsen og et patent, som HMD Global har fået tildelt, vil firmaet nemlig lave et stort kamerahus, som kan rotere mellem forskellige zoomlinser.

Der er to forskellige sensorer at finde. Den midterste er den primære kamerasensor, mens den øverste er den sekundære, som der kan anvendes to forskellige linser på ved at kameramodulet drejes. Det er på nuværende tidspunkt uvist, om linserne kan dreje automatisk inde under glasset, eller om det kræver, at man fysisk drejer det ydre kamerahus manuelt.

Seneste nyt om Kamera- & videoteknologi