Motorola lancerer Moto G5S og G5S Plus – nu med dualkamera

Motorola løfter sløret for to nye smartphones: Moto G5S og Moto G5S Plus. Med sidstnævnte er dualkameraer ikke længere forbeholdt dyre topmodeller.

Motorola lancerer Moto G5S og G5S Plus – nu med dualkamera

Det er ikke mere end fem måneder siden Motorola løftede sløret for de to budgettelefoner Moto G5 og G5 Plus. Alligevel er det allerede nu tid til en opgradering, mener producenten, som er ejet af Lenovo.

Læs også: Lenovo Moto G5 Plus – behøver man egentlig mere? [TEST]

Derfor er Motorola nu klar med de to modeller Moto G5S og Moto G5S Plus, som er to forberede udgaver af G5 og G5 Plus – eller som Motorola selv kalder dem: Special Editions. Opskriften er dog stadig den samme: Prisvenlige smartphones, men med hardware der ikke umiddelbart bærer præg af de små priser.

Nu med en unibody-konstruktion af aluminium

I Moto G5S og G5S Plus er der nu en unibody-konstruktion af finde, som er fremstillet af højkvalitetsaluminium. Til sammenligning byder Moto G5 og G5 Plus på en ramme af plastik, mens bagsiden er beklædt af et tyndt stykke metal. Nu er der ganske enkelt mere metal at finde, hvilket øger premium-følelsen markant.

Læs også: Lenovo Moto G5 – budget med stil [TEST]

Størrelsesmæssigt er G5S vokset 5,7 mm i højden og 0,5 mm i bredden i forhold til G5, hvilket skyldes den tilsvarende lidt større skærm, der er gået fra 5” til 5,2”. Opløsningen er dog fortsat Full HD – eller 1.080 x 1.920 pixels. Også Moto G5S Plus er vokset i forhold til G5 Plus. Helt præcist er den blevet 3,3 mm højere og 2,2 mm bredere, hvortil skærmen er vokset fra 5,2” til 5,5” – også stadig med en Full HD-opløsning. Begge telefoner er nu også udstyret med Gorilla Glass 3 i stedet for det tidligere ridsebestandige glas.

Moto G5S

Bringer dualkamera til mellemklassen

De helt store nyheder er dog at finde på kamerafronten. Kameraet i Moto G5S gemmer nu på en opløsning på 16 megapixel modsat 13 megapixel i G5. Det har dog fortsat en blænde på f/2.0. Ligesom før er der også PDAF-fokusering at finde i kameraet. Foran er selfiekameraet blevet opgraderet med en blænde på f/2.0 i stedet for f/2.2, mens opløsningen stadig er 5 megapixel.

I Moto G5S Plus bliver det særligt interessant, da der nu er et dualkamera at finde – og dermed bliver de dobbelte bagkameraer for alvor tilgængelige i de mere prisvenlige smartphones. Den tidligere Moto G5 Plus byder på samme stærke kamera som i Samsung Galaxy S7 med en blænde på f/1.7 og en opløsning på 12 megapixel. Dette kamera er nu erstattet af to sensorer på 13 megapixel, som begge har en blænde på f/2.0. Som med andre telefoner med dualkamera, kan du ved hjælp af de to sensorer tage portrætfotos, som slører baggrunden, hvor du opnår en effekt, der normalt kun ses ved dyre DSLR-kameraer.

Læs også: Lenovo Moto G5 Plus hands-on [WEB-TV]

I mekanikken er der ikke sket de helt store nyheder. Moto G5S drives af en ottekernet Snapdragon 430-processor ligesom Moto G5, mens processoren i Moto G5S Plus også er den samme som dens forgængeren: Snapdragon 625. Både Moto G5S og Moto G5S Plus kommer kommer med 3 GB RAM og 32 GB lagerplads. Begge kan suppleres med op til yderligere 128 GB lagerplads med et microSD-kort.

Begge telefoner er også udstyret med et batteri med en kapacitet på 3.000 mAh, som er identisk med batteriet i Moto G5 Plus og 200 mAh større end det i Moto G5. På blot 15 minutter kan telefonerne lades op med teknologien TurboPower, som giver nok strøm til 5 timers brug.

Moto G5S

Pris og tilgængelighed

Motorola oplyser, at Moto G5S og G5S Plus allerede kan købes i løbet af august måned, men den nærmere dato er endnu ukendt. Det er heller endnu ikke bekræftet, at de kommer til Danmark, men det må være at forvente.

Til gengæld oplyser Motorola prisernd på de to smartphones. Hvor Moto G5S kan købes for 249 euro, er prisen på Moto G5S Plus 299 euro. Til sammenligning fik Moto G5 en pris på 199 euro og Moto G5 Plus 279 euro.

De omtrentlige danske priser kan dog hurtige regnes ud på baggrund af de europæiske priser. Moto G5S er nemlig 25 % dyrere end Moto G5, hvilket giver en dansk pris for Moto G5S på cirka 1.875 kroner. Til sammenligning fik Moto G5 en dansk pris på cirka 1.500 kroner.

Moto G5S Plus er derimod kun 7 % dyrere end G5 Plus, og dermed vil en mulig dansk pris lyde på omkring 2.350 kroner, hvilket ikke er meget dyrere end den danske pris på Moto G5 Plus, som er cirka 2.200 kroner.