Nokia løfter sløret for kommende “Lumia Denim” kameraopdatering

På IFA messen vist Nokia og Microsoft nye mobiler, men også nye softwareopdateringer, som giver flere funktioner

Nokia løfter sløret for kommende “Lumia Denim” kameraopdatering

Nokia fremviste Lumia 830 på dagens IFA messe, samt nye ladere og Miracast modtagere. Men Nokia løftede også sløret for næste opdatering, til Windows Phone styresystemet.

Opdateringen vil især gavne Nokia Lumia 930 og 1520 brugere, som får opdateringen først. Opdateringen skulle komme i Q4 2014, og nogenlunde samme tid til personer som erhverver sig en Lumia 830.

Folk med populære Nokia’er som 925, 1020 og lignende må dog vente. Om eller hvornår “Lumia Denim” opdateringen kommer, er endnu uvist, men det er tydeligt at det bliver enten tæt på jul, eller en gang i det nye år. De forskellige modeller først skal testes internt af Nokia, og bagefter af teleselskaberne.

Denne opdatering er klart fokuseret på kamera-delen og det er ikke tilfældigt, at Nokia kalder den Denim. Det skal nemlig være nemt og hurtigt at skyde billeder som en revolvermand, der trækker sin pistol fra sine jeans.

Nokia deler den nye opdatering op i fire bider

Hastighed: Nokia Camera app’en har fået en overhaling som forbedrer start-tiden af app’en, såp du efter 1,5 sekunder er klar til at tage billeder. Hastigheden med hvor hurtigt du kan tage billeder efter hinanden, får også en overhaling. Nokia siger selv, at den nye app har mulighed for at tage adskillige billeder, med kun nogle millisekender i mellem hvert billede.

High definition: Med Moment Capture funktionen kan man med et langt tryk på kameraknappen starte 4K optagelse med 24 billeder i sekundet (kun Lumia 930 og 1530). Hvert billede er med 8.3 megapixels, hvilket skulle tillade at man altid kan hive billeder ud af en film og bruge som normale still billeder.

Brugergrænsefladen: “Rich Capture” er en ny funktion som simplificerer billedtagning og giver mulighed for auto HDR og dynamisk flash. Rich Capture skal ses som en auto funktion, hvor der ikke skal justeres så meget, men bare tages en masse billeder, og så kan man redigerer billederne bagefter. Dette er i skarp kontrast til sidste softwareopdatering, hvor Nokia gav mulighed for en lang række avancerede muligheder som fotoentusiaster kan dykke ned i og rigtig nørde.

Kvalitet: Få skudt høj-kvalitetsbileder i lav belysning med de sidste nye billede-algoritmer.

Nokia har i lang tid haft fokus på kameraet i deres telefoner, og med Lumia Denim, får foto entusiaster nu hurtigere kamera-start, flere og simple funktioner, men også forbedret lav-belysningsbilleder.