OnePlus 10 Pro har et af de bedste kameraer på markedet

Er du på udkig efter en ny smartphone med et godt kamera, er det svært at komme uden om OnePlus 10 Pro med Hasselblad-kamera, der giver konkurrenterne kamp til stregen.

OnePlus 10 Pro har et af de bedste kameraer på markedet

Kameraet i smartphones er en af de vigtigste funktioner – og det er et område, som mobilproducenterne i årevis har kæmpet en benhård kamp om at være førende indenfor. Da den kinesiske producent Huawei stormede frem fra 2015 til 2020, gik den forrest ind for mobilkameraer. Nærmest øjeblikkeligt blev Huawei fjernet fra smartphonemarkedet efter USA’s handelsforbud, og de to største smartphoneproducenter Samsung og Apple stod dermed tilbage med de bedste kameraer i smartphones.

I de senere år har Samsung og Apple dog fået hård konkurrence fra mindre smartphoneproducenter som Google, Xiaomi, OnePlus og Realme. De mindre smartphoneproducenter har halet ind på Samsung og Apple, og det gælder ikke mindst for OnePlus med selskabets nye flagskib, OnePlus 10 Pro, som nu deler tronen med de bedste kameratelefoner på markedet.

Find bedste pris på OnePlus 10 Pro her.

OnePlus 10 Pro med Hasselblad-kamera giver kamp til stregen

OnePlus 10 Pro er den nyeste topmodel fra OnePlus, der blev lanceret i Danmark 5. april 2022. Telefonens måske største salgsargument er, hvor meget kamera du får med pengene. Igen i år har OnePlus alliereret sig med kameraspecialisten Hasselblad som led i en langsigtet investering på næsten 1 milliard kroner i at skabe verdens bedste kameratelefoner. Modsat hvad man kunne forvente, afspejler investeringen sig ikke i skyhøje priser på telefonen.

OnePlus 10 Pro har nemlig en dansk vejledende pris, der er henholdsvis 1.700 og 2.600 kroner lavere end konkurrenterne iPhone 13 Pro og Samsung Galaxy S22 Ultra. Alligevel får du tre fremragende kameraer på bagsiden på henholdsvis 48 megapixel (vidvinkel), 50 megapixel (ultravidvinkel med 150 graders synsfelt) og 8 megapixel (telefoto med 3,3x optisk zoom).

Guide til det bedste mobilkamera

Der er rigtigt mange ting, der skal være fra øverste hylde og gå op i en højere enhed for at opnå et mobilkamera i superliga-niveau. Vi gennemgår her de mest centrale dele af et godt mobilkamera.

Kamerasensor og linser

Det måske vigtigste er en god kamerasensor. Uden den er alt andet ligegyldigt. Kamerasensoren er den komponent, der omdanner lyset til de digitale billeder, vi ender med på vores telefoner. Ofte taler man om billedopløsningen, men der er også meget andet, der afgør kamerasensorens kvalitet.

En høj opløsning sørger for høj detaljegrad og et skarpt billede, men jo højere opløsningen er, jo mindre er hver pixel. Netop pixelstørrelsen er vigtig, for jo større en pixel er, jo mere lys kan den optage – og i et kamera er mere lys altid at foretrække. Også linsen vigtig, da den afgør, hvordan lyset reflekteres ind i sensoren.

I hovedkameraet på OnePlus 10 Pro finder man en 48 megapixel Sony IMX789-sensor med en blænde på f/1.8 og en pixelstørrelse på 1,12 mikrometer. Den kan med andre ord lukke masser af lys ind og har masser af billeddata at arbejde med. Det primære bagkamera har desuden en linse med 7 stykker glas, som er beskyttet af hårdfør mikrokrystallinsk.

Software, billedbehandling og algoritmer

Softwaren er også utrolig vigtig. Det handler al sammen om algoritmer og billedbehandling. For eksempel understøtter moderne smartphones teknologien pixel binning, som kombinerer fire pixels til én og dermed øger pixelstørrelsen, så der kan lukkes mere lys ind.

Der er også funktionaliteten HDR (High Dynamic Range), hvor flere billeder tages med forskellige eksponeringer på én gang og flettes sammen for at opnå større dynamik i billedet.

OnePlus har siden 2021 haft særlig fokus på softwaren efter samarbejdet med Hasselblad. I OnePlus 10 Pro har det resulteret i 2. generations Natural Color Solution for Mobile-teknologi, hvor der som noget nyt er kommet understøttelse af 10-bit-fotografering. Det giver 64 gange flere oplysninger om farverne end traditionelle mobilkameraer med 8-bit-teknologi.

OnePlus 10 Pro har også funktionen Master Style, hvor kalibrerede stilarter kan anvendes på ens fotos og give dem en helt unik stemning.

Og som i andre topmodeller kan du forvente teknologier som pixel binning og HDR. I den opdaterede Hasselblad Pro-tilstand kan man også fotografere i RAW og RAW+, mens alle algoritmerne klarer det hele for dig i den normale fototilstand. Uanset ens evner inden for fotografi er det altså muligt at skyde knivskarpe fotos.

Ekstra sensorer med zoom, ultravidvinkel og makro

Engang var det normalt med kun ét kamera i en telefon. I dag har mange telefoner tre eller fire, fordi de forskellige sensorer og linser egner sig til forskellige typer fotos. De ekstra sensorer giver stor fleksibilitet og bidrager til en bedre oplevelse.

OnePlus 10 Pro er også velekviperet: Som tidligere nævnt finder man to ekstra bagkameraer – den ene en 50 megapixel sensor med ultravidvinkel og fiskeøjetilstand og et bredt synsfelt på 150 grader, og den anden en 8 megapixel sensor med 3,3 optisk zoom. Dermed er OnePlus 10 Pro samlet en pakke, der kan tage skarpe portrætfotos, landskabfotos og alt derimellem.

Kraftig processor til billedbehandling

En moderne smartphone skal også have en kraftig processor for at kunne levere nok regnekraft til at behandle de mange billeddata, for eksempel når man tager mange billeder i et hug eller optager videoer.

Netop det er intet problem for OnePlus 10 Pro, som med den kraftige Snapdragon 8 Gen 1-processor med 8/12 GB RAM kan klare selv de mest krævende opgaver – for eksempel 8K-video med 24 billeder i sekundet.

Bedømmelsen af kameraet i OnePlus 10 Pro

Vi har testet OnePlus 10 Pro og var begejstret over, hvordan den satte flot ind på praktisk talt alle de vigtigste parametre. Telefonen kommer med en fantastisk flot 6,7 tommer AMOLED-skærm med HDR10+ og en opdateringshastighed på 120 Hz, et 5.000 mAh batteri med en fin batteritid med lynhurtig opladning fra 0 til 100 procent på kun 32 minutter og OnePlus’ altid gode og brugervenlige software.

Og så er der naturligvis samarbejdet med Hasselblad, som må siges at have givet pote. De nye softwarefunktioner giver nye muligheder for at tage flottere fotos, og der er rig mulighed for at tage flotte billeder, uanset om man er til de manuelle, professionelle funktioner eller de automatiske fototilstande.

Med OnePlus 10 Pro konkurrerer derfor for alvor med Samsung og Apple om at have de bedste smartphonekameraer på markedet.

Læs hele vores test af OnePlus 10 Pro her.