Rygte: Huawei på vej med ny smartphoneserie med vilde kameraer

Lækket materiale fra Huawei afslører, at producenten kan være på vej med en ny smartphoneserie kaldet PCE, som byder på op til 40 megapixel og 5 gange hybridzoom.

Rygte: Huawei på vej med ny smartphoneserie med vilde kameraer

Huawei kan meget vel være på vej med en ny smartphoneserie kaldet Huawei PCE, som vil udmærke sig ved at have kameraerne som omdrejningspunkt.

Det er Twitter-tipsteren evleaks, der har delt spekulationerne om den eventuelle nye smartphoneserie fra Huawei. I tweetet skriver han, at en digital kunstner knyttet til et af Huaweis bureauer har tilføjet reklamebilleder af denne PCE-serie fra Huawei til sin onlineportefølje af værker. Det viser sig, at der er tale om kunstneren Helene Boutanos, som i forgårs uploadede billederne på opslagsværket Behance.

Læs også: Huawei afslører Face ID-kopi med Animoji-funktion

Sidenhen er de blevet slettet, hvilket ifølge evleaks ”plejer at være en indikation på dets vigtighed eller ægthed”.

Huawei PCE serie
Foto: Behance.net

Ud over det ene billede, som evleaks har delt i sit tweet, bestod den uploadede portefølje af hele 13 andre billeder, som viser en masse andre varianter af reklamen.

På billederne nævnes flere specifikationer på kameraer, som hidtil ikke har været set i Huaweis smartphones. Først nævnes en kameraopløsning på 24 megapixel, men det er ingenting i forhold til et setup, der nævnes på en af de andre billeder. Her nævnes en høj opløsning på hele 40 megapixel, hvortil der er 5 gange hybridzoom – altså optisk zoom kombineret med digital zoom.

Læs også: Huawei Honor V10 – Topmobil til skarp pris

På et tredje billede står der, at der er både en ny sensor og nye optikker, som indsamler 100 % mere lys.

Det er værd at bemærke, at billederne umiddelbart viser en Huawei P10 og altså ikke den nye Huawei PCE-serie – medmindre de har fuldstændig samme design som P-serien. Det er dog også muligt, at P10 blot figurerer midlertidigt på billederne, indtil de endelige Huawei PCE-smartphones bliver en realitet – hvis de altså overhovedet bliver det.

Det kan ikke afvises, at der udelukkende er tale om konceptbilleder af en art, men Twitter-tipsteren evleaks virker altså ret overbevist om, at billederne viser en kommende serie fra Huawei. Det kan naturligvis også blot være en ny Huawei P11. Det bliver vi formentlig klogere på i løbet af de kommende måneder.

Mere om stoffet

Der er kommet nyt til historien. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 18/10/2017 fulgte vi historien op med en artikel omkring ZTE lancerer foldbar smartphone med to skærme – Læs her. Få også seneste nyt om sagen her..