Rygte: iPhone 7 Plus får to kameraer på bagsiden

Apples næste iPhone 7 Plus bliver udstyret med ikke kun et, men to kameraer på bagsiden, mener den velinformerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, at vide.

Rygte: iPhone 7 Plus får to kameraer på bagsiden

Apple går helt nye veje med den kommende iPhone 7 Plus på kamerafronten. Rygtet om en såkaldt ”dual-kamera”-opsætning i en iPhone svirrer nemlig i luften igen.

Denne gang er det dog af noget mere troværdige kilder. Det er nemlig den altid velinformerede og ofte korrekte Apple-analytiker fa analyseinstituttet KGI, Ming-Chi Kuo, som forventer, at Apple udstyrer iPhone 7 Plus med to bagkameraer. Det skriver Apple Insider.

Læs også: Apple udvikler nyt headset til jack-fri iPhone 7

Det skulle angiveligt kunne lade sig gøre som følge af Apples opkøb af firmaet LinX, som specialiserer sig i at få små konfigurationer med dobbeltkameraer til at levere billeder af høj kvalitet. Konfigurationen skulle bestå af to 12 megapixel sensorer fra Sony, hvor den ene er udstyret med optisk billedstabilisering for at minimere rystelser og få bedre resultater under mørke lysforhold i kombination med, at optikken har et bredt synsfelt.

Den anden Sony-sensor får hverken optisk billedstabilisering eller det brede synsfelt. I stedet er den en telelinse med 2-3x optisk zoom, hvilket kun benyttes i en lille håndfuld smartphones, bl.a. Samsung Galaxy K Zoom og ASUS ZenFone Zoom, hvor det er hovedfeaturen i smartphonen.

Læs også: Rygte: Batteri og lagerplads i iPhone 7 Plus får vokseværk

Med to kamerasensorer giver det Apple yderligere muligheder for at være førende på kamerafronten med iPhone 7 Plus ved eksempelvis at kunne skifte mellem sensorerne alt efter de forhold, der fotograferes under eller i stedet kombinere det bedste fra begge sensorer ved at flette billederne sammen.

Det forlyder, at denne specielle konfiguration med to sensorer kun bliver produceret i et begrænset antal. Derfor er det kun iPhone 7 Plus og ikke den almindelige iPhone 7, der ifølge analytikeren får de to sensorer. Derudover forventer han, at det kun bliver omkring 25-35 % af alle producerede iPhone 7 Plus, der får dobbeltkameraet, og med det vil der formentligt også følge et højere prisskilt.