Samsung Galaxy S23 Ultra skal være den bedste kameramobil

Med en nyudviklet 200 megapixel kamerasensor er der vist ingen tvivl om, at Samsungs Galaxy S23 Ultra skal være markedets bedste kameramobil.

Samsung Galaxy S23 Ultra skal være den bedste kameramobil

Samsung vil tilbage som smartphoneproducenten med den bedste kameramobil. Der udstyret Galaxy S23 Ultra, Samsungs næste topmodel, med gigantisk state-of-the-art kamerasensor.

Samsung har tidligere kunnet prale med, at have markedets bedste kameramobiler, men er de seneste par år blevet overhalet af kinesiske konkurrenter, og ikke mindst Apple med deres seneste to generationer af premium iPhones. Det er dog en trone, som Samsung virkelig gerne vil indtage igen. Den kommende topmodel Galaxy S23 Ultra kommer med et nyudviklet våben, der skal hjælpe Samsung tilbage i toppen.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner

Nyudviklet 200 megapixel sensor er Samsungs nye våben

Til den kommende Galaxy S23 Ultra har Samsung udviklet en ny stor kamerasensor. Den nye sensor går under navnet Isocell HP2. HP er en 1/1,3″ stor sensor med 0,6 μm pixels og hele 200 megapixel. Den er udstyret med med helt ny teknologi til udvidelse af det dynamiske område og forbedring af farvegengivelsen.

Dette er, ifølge producenten selv, deres bedste kamerasensor nogensinde.

Isocell HP2
Isocell HP2 er Samsungs nye flagskibs kamerasensor.

I den nye HP2-sensor finder man Samsungs nyeste pixel-binningsteknologi kaldet Tetra2pixel. I omgivelser med dårligt lys kan HP2 binne 4 til 1 for 1,2 μm pixels og 50 megapixel opløsning eller 16 til 1 for 2,4 μm pixels og 12,5 megapixel opløsning. Fuld 8K-video understøttes med 4 til 1 binning og 1,2 μm-pixel.

HP2 kan lave 15fps-bursts ved sin ved den fulde 200 megapixel-opløsning, hvilket er dobbelt så højt som forgængeren.

Sensoren er også udstyret med D-VTG (Dual Vertical Transfer Gate) for at undgå overeksponering. Det betyder, at en enkelt pixel kan samle en tredjedel mere lys, før den klipper.

Super QPD-teknologien genkender både horisontale og vertikale mønstre, så den kan levere hurtig og præcis autofokus selv under dårlige lysforhold.

ISOCELL HP2 er den første sensor, der anvender Samsungs DSG-funktion (Dual Slope Gain) i 50 megapixel. Den anvender to separate konverteringsværdier på det analoge signal, der modtages på pixelniveau, hvilket giver en “super HDR-ydelse”. Det betyder, at den kan optage de to eksponeringer og dermed undgå risikoen for tab af detaljer i den konventionelle HDR-tilstand. Det gør det også muligt at tage 4K HDR-videoer med 60 billeder pr. sekund.

Kommer med Galaxy S23 1. februar

Den nye kamerasensor er allerede i produktion. Den vil debutere på Samsungs kommende flagskibsmobil, Galaxy S23 Ultra, der lanceres den 1. februar. Læs mere om Samsung Galaxy S23 her.

Sandsynligvis kan vi allerede på dagen for lanceringen se de første kameratest af Galaxy S23 Ultra. Slår Samsung endelig de andre af banen? Følg med i lanceringen af Galaxy S23-serien her på siden.

Se også: Test af Samsung-telefoner