Sony annoncerer højeste opløsning for et telefonkamera

Sony har udviklet verdens højeste opløsning for en sensor i en smartphone.

Sony annoncerer højeste opløsning for et telefonkamera

Sonys smartphoneafdeling fortsætter med at levere telefoner der halter efter på specifikationerne. Men på kamerafronten er selskabet stadigvæk den førende spiller på markedet. Den seneste sensor fra Sony, med navnet IMX586, lover et dramatisk spring i billedkvalitet, med 48 effektive megapixels, hvilket Sony påstår er det højeste på markedet.

Nu er billedkvalitet ikke blot et spørgsmål om at tilføje flere pixels. Det kan faktisk være kontraproduktivt, da mindre pixels kan føre til mere støj i lav belysning. I Sonys nye sensor er de små pixels, på 0,8 mikrometer, endda de mindste på markedet. Sony påstår at komme uden om problemer, ved at anvende et quad-Bayer-filter og lade hver pixel anvende signalet fra de fire tilstødende pixels. Det skulle angiveligt øge lysfølsomheden tilsvarende det man finder hos 1,6 mikrometer pixels i et 12-megapixels billede.

Sony kameralinse
På dette billede kan man få en ide om hvilke forbedringer der er tale om. Foto: Sony

Læs også: Kommende Huawei får måske et hul i skærmen til kameraet

Mange telefoner har eksperimenteret med lignende teknikker for at få det bedst mulige billede, men Sonys IMX586 bliver sandsynligvis en af de mere anvendte løsninger. Størrelsen holdes nede på 8 mm, hvilket fjerner behovet for den irriterende forhøjning af kameraøen. Linsens focus vil også producere 48 brugbare megapixels, i modsætning til de nuværende linser der nedskalerer som standard. Det gør nok ikke den store forskel for dine Snapchats, men det skulle gerne give en mere skarp digital zoom.

Vi kan nok forvente de første telefoner med IMX586 i starten af 2019. Sony forventer at starte salget af den nye kamerasensor i september, med en pris på cirka 170 kroner per sensor.