Samsung på vej med vanvittige kamerasensorer på 440 megapixel

Samsung arbejder på en kamerasensorer på 440 megapixel - målet er kamerasensor med lige så høj opløsning som det menneskelige øje.

Samsung på vej med vanvittige kamerasensorer på 440 megapixel

Samsung står bag en række kamerasensorer til smartphones, blandt andet den sensor på 200 megapixel, der sidder i Galaxy S23 Ultra.

Nu ser det ud til, at selskabet er ved at gøre en trio af nye sensorer klar til at komme ud på markedet, hvor den ene er på 440 megapixel. Det vides ikke, om sensoren på 440 megapixel er tiltænkt smartphones, men det passer ind i Samsungs langsigtede planer.

Se også: Hvordan finder man den bedste kameramobil?

440 megapixelkamera i telefoner?

Tech-leaksteren Revegnus hævder på X, at Samsung arbejder på fire nye sensorer. Det er en HU1-sensor på 440 megapixel, en unavngiven sensor på 320 megapixel, en HP7-sensor på 200 megapixel og med 0,7 micron pixel, samt en Isocell GN6-sensor på 50 megapixel med 1,6 micron pixel.

Hvis vi begynder med kamerasensoren på 440 megapixel, så ved vi ikke noget om, hvorvidt denne sensor skal bruges i smartphones. Så det er meget muligt, at den er tiltænkt andre segmenter som bilindustrien eller andre industrisektorer.

Samsung har dog tilbage i 2020 sagt, at de gerne ville lancere kamerasensorer med lige så høj opløsning som det menneskelige øje (500-600 megapixel). Så en sensor på 440 megapixel er et skridt på vejen.

Se også: Bedste kameramobil til prisen

Galaxy S26 Ultra kan få 320 megapixel

Når det gælder sensoren på 320 megapixel, mener leaksteren, at den kan komme til at sidde i Galaxy S26 Ultra. Med til historien hører, at MediaTeks Dimensity 9200-chip supporter kameraer på 320 megapixel.

Så det er absolut muligt, at en sensor på 320 megapixel er næste milepæl efter 200 megapixel.

HP7-sensoren på 200 megapixel ser ud til at være helt på linje med Galaxy S23 Ultra HP2-sensor på 200 megapixel, men med lidt større pixel. Så den giver formentlig lidt bedre billedkvalitet, hvis altså resten af sensoren er identisk med den ældre variant.

Revegnus hævder imidlertid, at denne sensor ikke kommer til at sidde i en Samsung-telefon. Ifølge leaksteren skulle den have været at finde i Galaxy S25 Ultra, men den plan blev senere droppet på grund af sensorens høje pris.

Se også: Tilbud på Samsung Galaxy S23 Ultra

Første Samsung-kamera på en tomme

Endelig har vi GN6-kamerasensoren på 50 megapixel. Her kan der være tale om Samsungs første kamera på en tomme med samme pixelstørrelse som Sony IMX989-sensor også på en tomme.

Det kan være et stort skridt fremad for Samsung, da nogle af de bedste kameratelefoner har sensorer på en tomme. En sådan sensor giver mere naturlig bokeh og bedre gengivelse af lyset.

Desværre tilføjede leaksteren, at heller ikke denne sensor er tiltænkt en Samsung-telefon. I stedet bliver det formentlig en kinesisk producent, der snupper den.

Hvordan det end er med det, kan vi næsten ikke vente til vi ser Isocell GN6 i en telefon. Sony har længe været den eneste producent, der har haft en sensor på en tomme. Et alternativ vil give smartphone-producenterne mere at vælge imellem og forhåbentlig gøre sensorerne billigere.

Se også: Gode kameratelefoner