Update: Disse Pixel-funktioner kommer ikke til Nexus

Med introduktionen af Pixel er du som Nexus-ejer ikke længere sikret det bedste og nyeste fra Google-land. Her er hvad du går glip af.

Update: Disse Pixel-funktioner kommer ikke til Nexus

Køb en Nexus-mobil og få de nyeste og bedste opdateringer fra Google.
Sådan lyder devisen, der i de seneste år har fået trofaste Android-fans til at hoppe på Nexus-vognen for at nyde rendyrket og up-to-date software fra Google.

Men med introduktionen af den nye mobil Pixel, lader dette billede til at ændre sig. Udover at smide de gamle Nexus’er af hylden, så betyder ankomsten af Pixel også, at en række af de nyeste Google-funktioner bliver forbeholdt den nye mobil alene.

Således må selv brugere af de nyeste Nexus-mobiler, Nexus 6P og 5X, stå tilbage for den nye dreng i klasse, og dette bekræfter Google via PhoneArena i citatet:
“Nogle af funktionerne i Android 7.1 er specifikke for Pixel-enhederne.”

Læs også: Pixel smider Nexus-mobilerne ud af Google Store

Android 7.1 Nougat er dog på vej til de Nexus-enhederne, men angiveligt skulle de nye funktioner, som man går glip af være:

  • Den nye Pixel launcher 
  • Google Assistant
  • 24-timers online support
  • Pixel kamera app
  • Ubegrænset lagerplads i original kvalitet i Google Fotos
  • Funktionen Smart Storage

Se også: DXOMark: Google Pixel har det bedste mobilkamera nogensinde

Det var så de softwaremæssige nyheder, Nexus-ejerne ikke får glæde af, men også på den lidt mere fysiske side er det noget, som er forbeholdt Pixel.

Det nye VR-headset Daydream View er nemlig kun understøttet af Pixel og Pixel XL, og du kan således se langt efter dette nye virtuelle værktøj på din gamle mobil.

Selvfølgelig får du stadig de lovede nye Android-versioner på din enhed, men det er alligevel med visheden om, at der egentlig ikke er tale om det allernyeste eller bedste, der findes i Google-lejren.

Se her: Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde